zaterdag 22 oktober 2016

Yoga voor de buis

Even een kort berichtje vandaag. Ik vertrek zo voor een heidag/werkuitje en daarna ga ik door naar een salsa feestje in de stad. Misschien vertel ik daar morgen wel meer over..


Wat ik even met jullie wil delen is mijn liefde voor het Youtube kanaal Yoga with Adriene.
Het aantal keren dat ik een echte yogales heb bezocht, met een docent voor mijn neus, mat aan mat met andere 'yogi' zijn op twee, of misschien drie handen te tellen. De meeste yoga technieken heb ik denk ik geleerd van Adriene.

Echt, als je ook maar een beetje interesse in yoga hebt, bezoek haar kanaal. Ze is super relaxed, grappig en eigenlijk ook down to earth. Ze houdt yoga simpel en haar motto is 'Find what feels good'. Dus je hoeft je niet in ingewikkelde krakeling vormen te persen (alhoewel ze ook tutorials heeft voor ingewikkeldere poses), maar het gaat om echt even in het moment zijn, focussen op je ademhaling en dat vermengen met aandacht voor je lichaam. Alhoewel dat voor veel mensen al te zweverig kan klinken, weet ik dat het verlelggen van je focus naar je lichaam en ademhaling wonderen kan doen voor hoe je in je vel zit. Eigenlijk net als met 'normaal' sporten. Ook is het cool dat je naarmate je het vaker doet, steeds meer kan. Dit merkte ik toen ik de '30 days of yoga challenge' deed via haar kanaal. Als je echt 30 dagen achter elkaar de video's doet, dan merk je gewoon super snel grote vooruitgang.

Zelf doe ik haar video's nu een paar keer per week. Vaak op een vrije dag, meteen nadat ik opsta. Ik merk dat ik daardoor echt super zen de dag begin en mijn lijf op een fijne manier even wakker maak. Ze besteedt ook veel aandacht aan het vormen van positieve gedachten en mindset, wat je echt even een boost kan geven als je je mentaal wat minder voelt. Uiteraard zie ik ook veel dingen terug vanuit de psychologie die hier eigenlijk heel praktisch worden gebruikt. Ik ben fan.

Doen jullie ook aan yoga, of iets vergelijkbaars?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen