Doorgaan naar hoofdcontent

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mysterieus, ze zorgt ervoor dat mannen haar niet helemaal kunnen peilen. Dat maakt haar denk ik zo aantrekkelijk. Ze is niet voor niks postuum gekozen tot de vrouw met de mooiste natuurlijk schoonheid ooit.


Waarom Audrey Hepburn me zo aanspreekt, is denk ik omdat ik het (illusionaire) idee heb dat ik op haar (of de vrouwen die ze speelt) lijk. Dat prettig gestoorde, vrolijke, positieve maar bovenal charmante karakter van haar, is als een voorbeeld voor mij en iets waar ik me ook in herken. Ze heeft in haar films altijd zoveel lol, met zichzelf, met het leven, met mannen. Ze neemt het leven niet al te serieus, maar heeft wel een heel sterk karakter. Vaak worden quotes gebruikt van haar die veel te maken hebben met beauty, fashion en liefde. Zo heb ik momenteel mijn bureaublad gevuld met uitspraken van haar.


Tot nu toe heb ik nog maar twee van haar films gezien: "Breakfast at Tifffany's" en "Roman Holiday", beiden de wat bekendere films. Ze heeft er in totaal 29 gemaakt, dus ik heb er nog heel veel tegoed. Gelukkig blijven het tijdloze klassiekers, die je altijd zal kunnen blijven bekijken.Reacties

 1. Ik vind het een prachtige vrouw... :)
  Echt een stijlicoon uit de jaren '50 en '60!!
  Heb echter nog nul films van haar gezien... Misschien een keer inplannen op een regenachtige zondagiddag,...
  Leuke post!

  X Charlot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geweldig is ze he? Morgen wordt het volgens mij ook vrij regenachtig... :)

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt zo'n mooie vrouw! gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je bent niet de enige die dat denkt! Echt een icoon :)

   Verwijderen
 3. Glad I found this blog. I was trying to get a better understanding of domain authority and this article gave me all of the info I need. thank you.
  Best Candid photographers in Jaipur
  Best web design company in jaipur
  vip escorts service in jaipur

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…