zaterdag 3 november 2012

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mysterieus, ze zorgt ervoor dat mannen haar niet helemaal kunnen peilen. Dat maakt haar denk ik zo aantrekkelijk. Ze is niet voor niks postuum gekozen tot de vrouw met de mooiste natuurlijk schoonheid ooit.


Waarom Audrey Hepburn me zo aanspreekt, is denk ik omdat ik het (illusionaire) idee heb dat ik op haar (of de vrouwen die ze speelt) lijk. Dat prettig gestoorde, vrolijke, positieve maar bovenal charmante karakter van haar, is als een voorbeeld voor mij en iets waar ik me ook in herken. Ze heeft in haar films altijd zoveel lol, met zichzelf, met het leven, met mannen. Ze neemt het leven niet al te serieus, maar heeft wel een heel sterk karakter. Vaak worden quotes gebruikt van haar die veel te maken hebben met beauty, fashion en liefde. Zo heb ik momenteel mijn bureaublad gevuld met uitspraken van haar.


Tot nu toe heb ik nog maar twee van haar films gezien: "Breakfast at Tifffany's" en "Roman Holiday", beiden de wat bekendere films. Ze heeft er in totaal 29 gemaakt, dus ik heb er nog heel veel tegoed. Gelukkig blijven het tijdloze klassiekers, die je altijd zal kunnen blijven bekijken.4 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtige vrouw... :)
  Echt een stijlicoon uit de jaren '50 en '60!!
  Heb echter nog nul films van haar gezien... Misschien een keer inplannen op een regenachtige zondagiddag,...
  Leuke post!

  X Charlot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geweldig is ze he? Morgen wordt het volgens mij ook vrij regenachtig... :)

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt zo'n mooie vrouw! gorgeous!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je bent niet de enige die dat denkt! Echt een icoon :)

   Verwijderen