Doorgaan naar hoofdcontent

Let's get naked, part II

59.       Een keer naar een professionele masseur gaan.
60.       Elk seizoen een keer naar de sauna gaan (of 4 keer per jaar).


Sinds de start van deze blog ben ik al 2 keer naar de sauna geweest. Eén keer met mijn nicht/vriendin naar de Veluwse bron en één keer met mijn zusje naar de Saunadrome in Putten.

Voor mij is het naar de sauna gaan puur relaxen. Je bent de hele dag onder de pannen en je hoeft helemaal niks. Een dagje sauna ziet er voor mij zo uit:
Cappucino en gebak, voetenbadje, sauna in, sauna uit, afkoelen, even zwemmen, relaxen in de rustruimte, hapje eten van het heerlijke buffet, nog een rondje sauna en nog een keer een drankje.
Als ik mezelf helemaal wil verwennen regel ik ook nog een lekkere massage. Zo heb ik in de Veluwse Bron een HotStone massage laten doen. Heer-lijk! Dit is hoe ze de massage op de website beschrijven:


Een  hotstone massage  is heerlijk om te ondergaan. Deze massagetechniek bestaat al duizenden jaren waarbij gebruik gemaakt werd van warme stenen om een therapeutisch effect op lichaam en geest te creëren. Het geeft een combinatie van therapeutische warmte van basaltstenen en de diepe werking van de aromasoul aromatische oliën. Deze massage heeft als resultaat een verzachtende en diep ontspannende werking op spieren, lichaam en geest. Het resultaat is onmiskenbaar: de huid is extreem zacht, de geest is ontspannen, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd.

Nou, beter kan ik het niet omschrijven. Een rustgevend muziekje op de achtergrond en lekker ontspannen. Na de massage voel je je weer helemaal toppie!

Ik ga dus ook niet eens echt voor de sauna's zelf. Op een dag van 7 uurtjes wellness zit je daar in totaal hooguit een uur in. Het gaat mij juist om de dingen er omheen, en dat je een hele dag lekker kan ontspannen. Ook gebruik ik dit soort dagen om lekker bij te kletsen met vriendin of zus, zodat we weer helemaal up-to-date zijn van elkaars wel en wee.

En al die nudity valt eigenlijk best mee. Over het algemeen lopen er niet een hoop jongeren (ja daar val ik nog onder!) rond, zodat het niet zo'n (letterlijke) vleeskeuring wordt zoals in de kroeg. De sfeer is er sowieso niet naar om elkaar uitgebreid staan te bekijken en op een gegeven moment boeit het je ook niet meer, want iedereen is naakt. Als de helft nog in zwemkleren rond zou lopen zou het wel een beetje awkward zijn..

De Veluwse Bron raad ik aan met stip op 1. Het is groot, schoon, rustig, professioneel, gevarieerd, mooie natuur, ze hebben lekker eten en heel erg veel keus aan massages en behandelingen.
De Saunadrome vond ik ook heel leuk, vooral vanwege de saunaboot. Ik bedoel, hoe cool is dat! Je stapt op de boot en hij vaart automatisch naar de andere kant en ondertussen zit je lekker in de sauna. Je kan ook op 'het dek' gaan zitten als het je te heet wordt voordat de boot overgevaren is.


Dus... als je nog twijfelde om te gaan, gewoon doen zeg ik! Ook de hitte valt erg mee, want je kunt vaak kiezen tussen verschillende temperaturen en er zijn ook heel veel kruidenbaden en shit waar je helemaal niet als een zwetend peentje uit komt en waardoor je toch een hele relaxte dag hebt!

Reacties

 1. Ik heb ook saunabezoeken en een massage op mijn lijstje staan.
  Saunadrome is de sauna waar ik altijd naar toe ga/ging.
  Ik moet er nu een eindje voor rijden, maar oh, wat is het daar heerlijk.
  De Veluwse bron ben ik nog nooit geweest.
  Maar die staat wel op mijn lijstje.....

  Je schrijft leuk, ik ga je blog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi 'een blogster! Leuk dat je reageert en dat je me gaat volgen! Ik heb jouw blog ook al gecheckt en het ziet er veelbelovend uit met die doelen! Wel veel hoor 5 euro per doel, maar dan heb je ook wat aan het eind. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…