zaterdag 9 juli 2011

Let's get naked, part II

59.       Een keer naar een professionele masseur gaan.
60.       Elk seizoen een keer naar de sauna gaan (of 4 keer per jaar).


Sinds de start van deze blog ben ik al 2 keer naar de sauna geweest. Eén keer met mijn nicht/vriendin naar de Veluwse bron en één keer met mijn zusje naar de Saunadrome in Putten.

Voor mij is het naar de sauna gaan puur relaxen. Je bent de hele dag onder de pannen en je hoeft helemaal niks. Een dagje sauna ziet er voor mij zo uit:
Cappucino en gebak, voetenbadje, sauna in, sauna uit, afkoelen, even zwemmen, relaxen in de rustruimte, hapje eten van het heerlijke buffet, nog een rondje sauna en nog een keer een drankje.
Als ik mezelf helemaal wil verwennen regel ik ook nog een lekkere massage. Zo heb ik in de Veluwse Bron een HotStone massage laten doen. Heer-lijk! Dit is hoe ze de massage op de website beschrijven:


Een  hotstone massage  is heerlijk om te ondergaan. Deze massagetechniek bestaat al duizenden jaren waarbij gebruik gemaakt werd van warme stenen om een therapeutisch effect op lichaam en geest te creëren. Het geeft een combinatie van therapeutische warmte van basaltstenen en de diepe werking van de aromasoul aromatische oliën. Deze massage heeft als resultaat een verzachtende en diep ontspannende werking op spieren, lichaam en geest. Het resultaat is onmiskenbaar: de huid is extreem zacht, de geest is ontspannen, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd.

Nou, beter kan ik het niet omschrijven. Een rustgevend muziekje op de achtergrond en lekker ontspannen. Na de massage voel je je weer helemaal toppie!

Ik ga dus ook niet eens echt voor de sauna's zelf. Op een dag van 7 uurtjes wellness zit je daar in totaal hooguit een uur in. Het gaat mij juist om de dingen er omheen, en dat je een hele dag lekker kan ontspannen. Ook gebruik ik dit soort dagen om lekker bij te kletsen met vriendin of zus, zodat we weer helemaal up-to-date zijn van elkaars wel en wee.

En al die nudity valt eigenlijk best mee. Over het algemeen lopen er niet een hoop jongeren (ja daar val ik nog onder!) rond, zodat het niet zo'n (letterlijke) vleeskeuring wordt zoals in de kroeg. De sfeer is er sowieso niet naar om elkaar uitgebreid staan te bekijken en op een gegeven moment boeit het je ook niet meer, want iedereen is naakt. Als de helft nog in zwemkleren rond zou lopen zou het wel een beetje awkward zijn..

De Veluwse Bron raad ik aan met stip op 1. Het is groot, schoon, rustig, professioneel, gevarieerd, mooie natuur, ze hebben lekker eten en heel erg veel keus aan massages en behandelingen.
De Saunadrome vond ik ook heel leuk, vooral vanwege de saunaboot. Ik bedoel, hoe cool is dat! Je stapt op de boot en hij vaart automatisch naar de andere kant en ondertussen zit je lekker in de sauna. Je kan ook op 'het dek' gaan zitten als het je te heet wordt voordat de boot overgevaren is.


Dus... als je nog twijfelde om te gaan, gewoon doen zeg ik! Ook de hitte valt erg mee, want je kunt vaak kiezen tussen verschillende temperaturen en er zijn ook heel veel kruidenbaden en shit waar je helemaal niet als een zwetend peentje uit komt en waardoor je toch een hele relaxte dag hebt!

2 opmerkingen:

 1. Ik heb ook saunabezoeken en een massage op mijn lijstje staan.
  Saunadrome is de sauna waar ik altijd naar toe ga/ging.
  Ik moet er nu een eindje voor rijden, maar oh, wat is het daar heerlijk.
  De Veluwse bron ben ik nog nooit geweest.
  Maar die staat wel op mijn lijstje.....

  Je schrijft leuk, ik ga je blog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi 'een blogster! Leuk dat je reageert en dat je me gaat volgen! Ik heb jouw blog ook al gecheckt en het ziet er veelbelovend uit met die doelen! Wel veel hoor 5 euro per doel, maar dan heb je ook wat aan het eind. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen