Doorgaan naar hoofdcontent

Let's get naked, part II

59.       Een keer naar een professionele masseur gaan.
60.       Elk seizoen een keer naar de sauna gaan (of 4 keer per jaar).


Sinds de start van deze blog ben ik al 2 keer naar de sauna geweest. Eén keer met mijn nicht/vriendin naar de Veluwse bron en één keer met mijn zusje naar de Saunadrome in Putten.

Voor mij is het naar de sauna gaan puur relaxen. Je bent de hele dag onder de pannen en je hoeft helemaal niks. Een dagje sauna ziet er voor mij zo uit:
Cappucino en gebak, voetenbadje, sauna in, sauna uit, afkoelen, even zwemmen, relaxen in de rustruimte, hapje eten van het heerlijke buffet, nog een rondje sauna en nog een keer een drankje.
Als ik mezelf helemaal wil verwennen regel ik ook nog een lekkere massage. Zo heb ik in de Veluwse Bron een HotStone massage laten doen. Heer-lijk! Dit is hoe ze de massage op de website beschrijven:


Een  hotstone massage  is heerlijk om te ondergaan. Deze massagetechniek bestaat al duizenden jaren waarbij gebruik gemaakt werd van warme stenen om een therapeutisch effect op lichaam en geest te creëren. Het geeft een combinatie van therapeutische warmte van basaltstenen en de diepe werking van de aromasoul aromatische oliën. Deze massage heeft als resultaat een verzachtende en diep ontspannende werking op spieren, lichaam en geest. Het resultaat is onmiskenbaar: de huid is extreem zacht, de geest is ontspannen, de bloedcirculatie is verbeterd en de spanning in de spieren is verminderd.

Nou, beter kan ik het niet omschrijven. Een rustgevend muziekje op de achtergrond en lekker ontspannen. Na de massage voel je je weer helemaal toppie!

Ik ga dus ook niet eens echt voor de sauna's zelf. Op een dag van 7 uurtjes wellness zit je daar in totaal hooguit een uur in. Het gaat mij juist om de dingen er omheen, en dat je een hele dag lekker kan ontspannen. Ook gebruik ik dit soort dagen om lekker bij te kletsen met vriendin of zus, zodat we weer helemaal up-to-date zijn van elkaars wel en wee.

En al die nudity valt eigenlijk best mee. Over het algemeen lopen er niet een hoop jongeren (ja daar val ik nog onder!) rond, zodat het niet zo'n (letterlijke) vleeskeuring wordt zoals in de kroeg. De sfeer is er sowieso niet naar om elkaar uitgebreid staan te bekijken en op een gegeven moment boeit het je ook niet meer, want iedereen is naakt. Als de helft nog in zwemkleren rond zou lopen zou het wel een beetje awkward zijn..

De Veluwse Bron raad ik aan met stip op 1. Het is groot, schoon, rustig, professioneel, gevarieerd, mooie natuur, ze hebben lekker eten en heel erg veel keus aan massages en behandelingen.
De Saunadrome vond ik ook heel leuk, vooral vanwege de saunaboot. Ik bedoel, hoe cool is dat! Je stapt op de boot en hij vaart automatisch naar de andere kant en ondertussen zit je lekker in de sauna. Je kan ook op 'het dek' gaan zitten als het je te heet wordt voordat de boot overgevaren is.


Dus... als je nog twijfelde om te gaan, gewoon doen zeg ik! Ook de hitte valt erg mee, want je kunt vaak kiezen tussen verschillende temperaturen en er zijn ook heel veel kruidenbaden en shit waar je helemaal niet als een zwetend peentje uit komt en waardoor je toch een hele relaxte dag hebt!

Reacties

 1. Ik heb ook saunabezoeken en een massage op mijn lijstje staan.
  Saunadrome is de sauna waar ik altijd naar toe ga/ging.
  Ik moet er nu een eindje voor rijden, maar oh, wat is het daar heerlijk.
  De Veluwse bron ben ik nog nooit geweest.
  Maar die staat wel op mijn lijstje.....

  Je schrijft leuk, ik ga je blog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi 'een blogster! Leuk dat je reageert en dat je me gaat volgen! Ik heb jouw blog ook al gecheckt en het ziet er veelbelovend uit met die doelen! Wel veel hoor 5 euro per doel, maar dan heb je ook wat aan het eind. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…