zondag 31 juli 2011

Fleurig met flora

51.       Vijf keer een bos bloemen kopen voor thuis (2/5).


Volgens mij is het al weer máánden geleden dat ik deze bos bloemen heb gekocht, maar ik heb er destijds wel een foto van gemaakt, dus bij deze plaats ik hem alsnog. Echt, het is weer nodig om wat bloemen in huis te halen. Ik heb namelijk een plant staan waar alle bloemen nu zijn uitgevallen. Check dit:

Plant helemaal kaal

Kijk hoe zielig die blaadjes!

Volgens mij was het een orchidee, maar don't blame me if I'm wrong, mijn bloemen- en plantenkennis staat niet te boek als uitmuntend. Bij ons in huis is mijn vent de bloemen- en plantenman en hij geeft ze dan ook altijd water. Bij deze heeft het niet mogen baten, maar ach, een eerdere crisis heeft hij ook al overleefd, dus misschien houden we hem nog een jaartje aan.
Ik denk dat ik deze week maar weer eens een nieuw bosje ga halen en dan een keer geen tulpen, ook al vind ik die wel geweldig en lekker kleurrijk!

Wat adviseren jullie mij om in huis te nemen? Nog tips & tricks om mijn huiskamer op te fleuren met flora?

1 opmerking:

  1. Ja ik heb een tip! Bij mij overleven planten het ook nooit en ik vind het ook altijd zo fris en fruitig staan als er een bloemetje in huis staat. Nu zag ik laatst bij de Wagamama iets wat mooi is en wel werkt denk ik. Hier een fotootje op m'n flickr: http://www.flickr.com/photos/53184065@N06/6017001225/in/photostream Het is eigenlijk gewoon een pot met een vetplant erin denk ik, en dan beschilderde takken en 'nep-orchidee' (bij ikea!) erin steken. Ik vind het er tof uit zien! Deze zijn wit, maar je kunt het ook met een gekleurde pot/ bloemen doen. Een vriend van me had ook nep orchideen en die zagen er superecht uit!

    BeantwoordenVerwijderen