Doorgaan naar hoofdcontent

Waarden bepalenDit stuk is anders dan anders. Ik werd geïnspireerd door de blogpost van Sophie van naoki.nl, waar ze onder andere schrijft over bewuster leven. Hierin werden vragen gesteld, om te komen tot het vinden van je eigen waarden. Ik heb bij deze de tag overgenomen, en bedank Sophie voor deze inspiratie.


- Wat vind ik belangrijk in het leven? Kan ik hier meer mee doen, bijvoorbeeld als hobby, of misschien wel als werk?

Ik vind het belangrijk om goede relaties aan te gaan met mensen. Om verbindingen te maken en om te genieten. Ik kan genieten van heerlijk eten, dansen, goede muziek, films, samen lachen, schrijven. Ik vind het belangrijk om ervaringen uit te wisselen en de mensen die ik ontmoet positiviteit te geven en de positieve energie in relaties te vergroten.

Ik maak hier al mijn werk van door in de hulpverlening te werken en mensen te helpen hun relaties en levensgeluk te verbeteren en te vergroten. Omdat ik liefdesrelaties belangrijk vind, en het mooi vind om positiviteit te vergroten en mensen te verbinden, ga ik als relatiebemiddelaar en -therapeut werken. 
Mijn grootste hobby is salsa en bachata dansen, dit doe ik dan ook veelvuldig.

- Wat maakt mij gelukkig? Wat is een bezigheid die ik uren kan uitvoeren, zonder verveeld te raken?

Dit is zonder twijfel dansen! Salsa/bachata/kizomba/zouk, het maakt eigenlijk niet uit. In deze activiteit komen ook de waarden terug: plezier hebben, verbinding maken, positiviteit en lachen. Hier blijf ik dan ook heel veel tijd in steken.

Verder vind ik lezen en schrijven erg leuk. Ik wil nog meer lezen en meer kennis vergaren. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en me te ontwikkelen, maar wel op een ongedwongen manier en op mijn tempo. Schrijven heb ik nog op een laag pitje staan, en misschien komt dat toch omdat ik steeds de content perfect wil hebben. Ik wil er voldoende tijd voor uittrekken, de lay-out en vorm van het verhaal mooi maken, en voor mijn gevoel moet er iets goeds uitkomen wat anderen ook waarderen. Ik denk vaak na over de mensen die het zouden kunnen lezen en wat zij ervan zouden vinden. Maar misschien moet ik het vooral voor mezelf doen. Als ik het leuk en goed vind, dan plaats ik het. En door meer te schrijven, wordt het ook beter. Wellicht is dit stuk wel een kanshebber om te gaan posten (edit: it is :D). Al is het vrij persoonlijk en is het wel spannend om te weten dat mensen het gaan lezen.

- Wat raakt mij uit het nieuws? Wat vind ik oneerlijk en moet veranderd worden? 

Eerlijk? Ik lees helemaal geen nieuws, ik kijk geen nieuws, ik hoor hoogstens wat flarden voorbij komen op de radio. Ik ben heel erg van het verbinden en van betekenis zijn in mijn eigen omgeving, dáár wil ik iets doen. Hoe het bij de rest van de wereld gaat, interesseert me eerlijk gezegd minder. Dit heeft ook met mijn zienswijze van de wereld te maken en die is zeker geïnspireerd door de cursus in wonderen. Alles wat je ziet is een weerspiegeling van jezelf. Je kunt alleen je eigen gedachten beïnvloeden. Dit wil niet zeggen dat je anderen hoeft te negeren en dat je alleen aan jezelf denkt. Maar het directe contact met anderen is voor mij veel belangrijker, dan de ideeën die ik zou kunnen vormen over de wereld, die verder van mij af staat. Daarom vind ik dat iedereen zelf positiviteit moet vinden en als iedereen dat doet en ook uitstraalt, wordt de wereld al een stuk beter.

- Welke vrouw of man maakt indruk op mij? Waarom maakt deze persoon indruk op mij?

Ik ken geen celebrity die indruk maakt of een groot voorbeeld is. Ook hier denk ik weer aan mijn eigen omgeving. Mijn moeder is een groot voorbeeld en ook mijn vriend. Ondanks (of misschien juist omdat) dat deze mensen bijna tegengesteld zijn aan elkaar, hebben ze allebei hele krachtige eigenschappen en persoonlijkheden. Deze twee mensen inspireren mij en maken mij tot iemand die probeert te leren van de mooie dingen van hen en deze te integreren in mijn doen en laten.

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…