woensdag 6 mei 2015

Ik hou niet van koken

Koken is in de mode. Homemade, Do It Yourself, het lijkt alsof iedereen maar culinair aangelegd moet zijn. Het liefst volg je de recepten van een of andere fancy kok zoals Jamie Oliver of doe je mee aan Heel Holland Bakt. Nou, heel Holland bakt er niks van kan ik beter zeggen. Waarom moeten we allemaal mee met die superfoodtrends en is het ineens in om clean te eaten?

Niet voor mij. Ik HOU van lekker eten, maar heb een hekel aan koken.
Doe allemaal niet zo ingewikkeld en hou het lekker simpel. Dan kun je nog steeds heerlijk eten!
En als ik iets fancy's wil, dan ga ik wel naar een restaurant, dan blijft het tenminste speciaal. Of gewoon aanschuiven bij alle hippe vriendinnen die aan het koken zijn geslagen. ;)

Omdat ik nog steeds in de zorg werk (bye bye restaurant) en ik niet als een profiteur over wil komen (geen aangeschuif), ben ik toch maar gaan zoeken naar simpele recepten. Je kunt je voorstellen dat dit met alle hippe ingewikkelde hypes best een opgave was. Maar gelukkig vond ik een blog, waarvan de naam me al aansprak 'Ik hou niet van koken' prijkte bovenaan de website.
Een vrouw naar mijn hart.

Even naar beneden scrollen en daar vond ik de heerlijkste down-to-earth aanwijzingen. Zinnen als "Een potje opendraaien, een blikje opentrekken en een paprika in stukjes snijden. Meer werk is het niet." klonken me als muziek in de oren. De gerechten ook.
Daarom heb ik me er vanavond maar eens aan gewaagd. Eerst voor mezelf, dan kan ik het later nog een keer lekker overdoen voor mijn vriend, mocht het de eerste keer mislukken (wat eigenlijk niet kan bij deze recepten). De 'Prei met zalm' was heerlijk! Het recept vind je hier.

Hieronder foto's van mijn zelf gebrouwde creatie. Misschien niet Allerhande-proof, maar wel lekker. Ik hou van simpel koken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen