Doorgaan naar hoofdcontent

I did it Hemingway

94.       Tien nieuwe restaurants uitproberen en er een review over schrijven (1/10)


Vrijdag was het zover, ik ging uit eten met een vriendin in het restaurant Hemingway. Voor het eerst in tijden heb ik weer eens heerlijk uitgebreid gegeten met voor- hoofd- en nagerecht. En de plek die we daarvoor hadden uitgekozen was uitstekend! Het idee kwam van mij omdat ik van een vriendin hoorde dat je daar ook goed een feestje kan vieren (38. Een groot feest geven voor mijn 25e verjaardag.). Om de inrichting te bekijken en de sfeer te proeven, dacht ik met een etentje goed te kunnen checken of het aan mijn eisen zou voldoen. Dat bleek een goede keus te zijn geweest! Helaas heb ik geen foto's kunnen maken, omdat ik mijn camera niet bij me had en mijn telefoon ook niet meewerkte, maar hieronder mijn review van restaurant Hemingway.

Sfeer: 8
Het restaurantgedeelte bevindt zich bovenin het pand. Wij hadden het geluk aan een tafel geplaatst te worden direct aan het raam. We hadden dus een mooi uitzicht op de Janskerk, het standbeeld van Bisschop Willibrord en alle fietsende en druk pratende mensen buiten op de vrijdagavond. Een mooi begin. De tafels waren netjes volgens de etiquette gedekt, inclusief een tafelpunt servet. Het licht was gedimd en gezellig. Ook belangrijk: we konden elkaar goed verstaan. Hoe vaak is het niet zo dat je in een kippenhok beland, waar je aan het eind van de avond een stem aan overhoudt van een kettingrokende wiskeydrinker? Ook de stoelen en banken waren lekker comfortabel, waardoor we het toch zo'n 4,5 uur hebben volgehouden.. (ok, het hielp ook dat we veel hadden bij te praten).

Eten:
Als voorgerecht had ik een 'verse pompoensoep met een hint van kerrie'. Deze soep was echt verrukkelijk, al is de pompoensoep sowieso een van mijn favorieten. De kerriesmaak was duidelijk aanwezig maar niet te overheersend. Een lekker stukje bruin stokbrood en een peterselietakje maakte de garnering compleet.
Als main course koos ik het 'filodeegpakketje gevuld met geitenkaas, groene asperges en honing'. Echt een topper! Ik heb mijn bordje helemaal leeg gegeten, wat betekent dat ik alle ingrediënten erg lekker vond en dat is niet altijd het geval. Wel kwam ik er pas na een kwart achter dat ik in plaats van groene asperges, peultjes en worteltjes aan het eten was. Hmm.. blijkbaar smaakte het zo goed dat ik niet eens doorhad dat er iets anders op mijn bord lag dan wat de menukaart mij had verteld. Ik heb ook niet de moeite genomen om de serveerster er bij te roepen, aangezien ik ervan aan het genieten was.
Het dessert was voor mij een 'lauwwarme chocoladebrownie met yoghurthoning-ijs'. De brownie was lekker warm en vers, het yoghurthoning-ijs verrassend; een bolletje ijs waarin de twee smaken goed gedoseerd waren, echt ultiem!
Waar Hemingway ook zeker punten mee heeft gescoord, is de gratis fles wijn bij een tweemalige bestelling van 3 gangen. Lekkere rosé in een koeler naast je tafel, wat wil een mens nog meer? 
Voor mij was dat een Latte Machiato als afsluiter, mijn favoriete koffie. 
Kortom, ik heb echt genoten van de gerechten die mij zijn voorgezet.

Bediening: 8
Bij binnenkomst werden we bij aanmelding naar boven verwezen met een semi-grappig 'Ik stuur jullie naar boven!'. Daar werden we ontvangen door een meid die ik nog kende van een van mijn vorige horecabaantjes, wat al een goede klant-bediening verstandhouding teweegbracht. Dat bleek ook later aan tafel, aangezien we vaak (niet té vaak) gevraagd werden of alles nog naar wens was en er doorlopend vriendelijk werd gelachen. Ik had het gevoel dat ze tijd voor ons hadden en zichzelf ook relaxed voelden, wat ik altijd wel belangrijk vind. Door gestresste bediening voel je jezelf ook niet op je gemak, maar daar was hier geen sprake van.

Prijs/kwaliteit: 8
Voor elk budget stond er wel een gerecht op de kaart, wat maakt dat je er met verschillende groepen terecht kunt. Het bedrag dat ik moest neertellen was het voor mij dubbel en dwars waard. Ik heb heerlijk gegeten, kreeg een bepaald luxe-gevoel tijdens het diner op een comfortabele manier, en werd achteraf niet verrast door een hoge rekening door de drankjes (zoals bij de Chinees), mede dankzij de gratis fles wijn.

Totaal: 8,5
Als ik bovenstaande beoordelingen en indrukken bij elkaar optel, en mijn algehele gevoel over de hele avond daarin meeneem, verdient Hemingway een dikke 8,5! Dit is zeker een restaurant waar ik vaker zal komen. Ik ben positief verrast, omdat het beeld wat ik van Hemingway had, toch wat studentikoos was, maar dit komt absoluut niet overeen met de ervaring die ik hier heb gehad. 

Reacties

  1. Klinkt goed!! Wist ook niet dat Hemmingway zo'n leuke tent was. Moet ik het zelf ook maar snel een keer uitproberen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…