Doorgaan naar hoofdcontent

En toen gebeurde het leven

Laat ik positief beginnen. Ik ben heel erg blij dat ik sinds januari met veel plezier mag schrijven voor de website www.nadelunch.com.


Ik schrijf daar elke maand een boekrecensie, ga naar boekevenementen waar ik verslag van doe en twee keer per week lever ik een dagvondst aan; een bijzonder stukje nieuws of wetenswaardigheid van de dag. Echt, super om dit te mogen doen en om deel uit te maken van zo'n gedreven, professioneel team amateurschrijvers. Want allen doen we het vrijwillig en de site wordt super goed draaiende gehouden. Het is een heel bijzonder plekje op het internet, want het is niet zomaar een nieuwssite. Ik citeer:

Nadelunch.com is een online magazine dat jonge mensen de ruimte biedt hun kennis en interesses op behapbare en prikkelende wijze te delen. Originaliteit is belangrijk, een artikel van meer dan 500 woorden mogen schrijven net zo. In een wereld waar snel, snel, snel steeds meer de boventoon voert, geen overbodige luxe. Broodnodig, zelfs.

Check het even, zou ik zeggen.

Helaas ben ik sinds de tijd dat ik voor Nadelunch schrijf hier op Lifefromdayzero niet meer actief geweest. Je zou kunnen concluderen dat er een causaal verband is tussen die twee feiten, maar dat durf ik niet zo te stellen. Wellicht is een andere reden, namelijk dat ik mijn doelen uit het oog verloren ben, nog wel meer aan de orde geweest. Om eerlijk te zijn, dacht ik vaak: "Ah joh, die doelen, véél te onrealistisch gesteld. Onhaalbaar! Eigenlijk onzin dat ik dat nog probeer te halen, want dat gaat tóch nooit lukken."
Ik durfde zelfs niet meer op de site te klikken, bang om te zien dat het spaarvarken al bijna bij het laatste hartje zou zijn aangekomen. Maar wie hou ik nou voor de gek? Alsof ik echt aan het begin dacht alle 101 doelen te kunnen halen? Daar ben ik veel te lui voor ingesteld.

Dus, waarom niet opnieuw de focus leggen op de doelen die ik nog wél graag wil behalen? Daarom neem ik jullie nu in vogelvlucht mee door mijn lijst en laat jullie weten waar ik de komende maanden (want ja, er zijn nog 4 maanden, 1 week en 3 dagen over!) de focus op wil leggen.

8.         Drie keer een museum bezoeken (1/3).
Ik wil nog minimaal 1 keer een museum bezoeken.

15.       Vijf keer naar een zomerfestival (2/5).
Ik wil voor het eind nog naar 2 zomerfestivals!

18.       Groningen bezoeken.
De plannen staan al heel lang. En de komende maanden ga ik het met mijn vriend concreet maken.

21.       Vijf keer fietstochtjes in de buurt maken naar plekken die ik nog niet ken.
Dit wil ik minimaal 1 keer doen.

23.       Vijf keer een nachtje/weekendje/midweekje weg samen met mijn vriend (2/5)
Dit gaat dus gebeuren naar Groningen.

24.       Mijn vriend op zijn werk in Parijs opzoeken.
Deze wil ik aanpassen: Ik ben namelijk pas in mijn eentje naar Parijs gegaan, en heb daar een hele dag in mijn uppie gespendeerd. Ge-wel-dig! Mijn vriend was thuis aan het werk, maar dat maakt niet uit ;)

27.       Samen met mijn vriend foto’s maken in een fotohokje.
Dit wil ik écht gaan doen. Lijkt me zó grappig! Misschien ook wel in Groningen? :)

34.       Bij de bloedbank mijn verhuizing doorgeven en aan de oproepen gehoor geven.
Dit is toch echt een piece of cake, jongens. Dat móet me gewoon lukken.

37.       Vijf keer een dagje uit met mijn zusje (3/5).
Ook dit gaat me in 4 maanden zeker nog wel lukken. Mijn zusje is top!

51.       Vijf keer een bos bloemen kopen voor thuis (3/5).
Bloemen zijn leuk! Ik vind dit ook echt belangrijk, dus de motivatie is er om dit doel te behalen.

52.       Twee jaar lang minimaal 1 hele rol kadopapier in huis hebben.
Haha, eigenlijk wel grappig deze. Tot nu toe is het gelukt, dus dat wordt een makkie.

55.       Minimaal 5 keer naar de schoonheidsspecialiste gaan.
Er staat nog een cadeau open voor mijn moeder om daar een middagje heen te gaan, dus laten we dat maar even in de komende 4 maanden doen. Eén keer is al heel wat.

57.       Mijn benen laten harsen.
Omdat die andere (Brazilian) net een stapje verder is, vind ik dat ik deze in ieder geval moet hebben gedaan. De zomer komt eraan, dus een goed excuus om dit niet te doen heb ik niet meer.. (ok, behalve de pijn.. en de kosten).

60.       Elk seizoen een keer naar de sauna gaan (of 4 keer per jaar).
Met vlag en wimpel ga ik deze halen. Lekker man, sauna! Ook nog een saunabon gehad, dus dat komt helemaal goed.

62.       Een maand lang elke dag 8 glazen water drinken.
Deze is moeilijk, maar ga ik deze maand gewoon rocken! Heb een nieuwe app gedownload, water your body en ook bij Flylady is de habit voor deze maand water drinken, dus ik wordt aan alle kanten gestimuleerd. Nu nog echt doen!

68.       Een nieuw 'herinneringenboekje' maken.
Dit is véél werk, maar ik vind dat ik voor 1 doel in ieder geval echt moeite moet hebben gedaan. Alle bonnetjes, kaartjes, plaatjes die ik heb verzameld, moeten een keer mooi ingeplakt worden.

74.       Alle films met Johnny Depp kijken.
Move over Johnny, want ik ga jou vervangen door Robert Pattinson. Buiten het feit dat ik een lichtelijke obsessie voor laatstgenoemde heb ontwikkeld (shame on me!), heb ik ook al een groot deel van zijn films gezien, wat het behalen van het doel een stuk gemakkelijker maakt.

76.       Twintig nieuwe boeken lezen (17/20).
Yes. Eitje. Volgens mij zit ik er zelfs al over, maar ik heb niet goed geteld. Met Nadelunch gaat dit helemaal zonder moeite.

86        Foto’s van Australië laten afdrukken en in mappen doen.
Nog één album en dan klaar!

Ok. 19 doelen, dat valt toch wel mee? ....
Als jullie me helpen om sommige doelen te behalen, me te herinneren, motiveren, schoppen onder de kont geven, dan MOET het goed komen!

We shall see!





Ik





Reacties

  1. Ik vind 19 doelen ook al erg veel en super goed van je als je het haalt! (En als je het niet haalt ook. Het bedenken van doelen is al een goed initiatief he?)

    Ik kijk heel vaak op Nadelunch.com. Vind het een super leuke website. Vooral het boekgedeelte natuurlijk haha. Ik wist niet dat jij er ook voor schreef!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Drie updates

64.       Elke dag dat ik mijn nagellak er niet afhaal als het gechipt is, een euro in de spaarpot doen. Ok, ik ben betrapt. Mijn nagellak zit er nu al 3 dagen op, terwijl bij een aantal nagels de lak er al af aan het gaan is. Ik vind dat er echt heel onverzorgd uit zien. Dus om te voorkomen dat het vaak gebeurt, moet ik gewoon een euro per dag in Johan doen. Ik ga het er vandaag afhalen, dus dan is het 3 euro. 65.       Wanneer ik mijn make-up er ’s avonds niet af haal; een euro in de spaarpot doen. Gisterenavond heb ik ook verzuimd mijn make-up eraf te halen, foei! Na die lange Martin Scorsese film  was ik zo moe dat ik niet meer de moeite heb genomen. Dus, nog een euro erbij! 44.       Mijn nagellak stash uitbreiden met 1 flesje per 2 à 3 maanden. Maarr.. ik heb wel twee nieuwe nagellakjes erbij! Toen my boy uit Amerika terug kwam van zijn werktripje heeft hij twee mooie exemplaren voor me meegenomen. Van OPI de 'I pink I love you', een hele mooie zachtroze

Bloemenparade in huis

Als ik naar rechts kijk, zie ik op dit moment drie bossen bloemen. Mooie boeketten die met zorg zijn uitgezocht door cliënten en collega's waar ik afscheid van heb genomen. Ik ben heel erg dankbaar voor het levende bewijs van waardering dat in mijn huis staat te pronken.  Bloemen kunnen een hele waardevolle boodschap geven aan de ontvanger. Het is een mooi gebaar van de gever, waarin die wil uitdrukken wat de ander voor die betekent. Voor mij staan bloemen voor kleur, vrolijkheid, levendigheid. En ik vind het een fijn idee dat de ander aan mij heeft gedacht, tijdens het kopen van de bloemen en mij zoiets moois toewenst. Ook is het een manier om stil te staan bij een moment. In dit geval gaat het om een afscheid, maar ook om het vieren van een nieuw begin. Waar iets eindigt, komt er altijd iets nieuws. Hoe mooi is het om de symboliek van bloemen te koppelen aan het leven! Het ontluikende van de bloem staat voor nieuw leven en de eindigheid daarvan is te zien in het verwelken. Ondert

Waarom een eigen website starten niet werkt

Bijna twee jaar geleden heb ik hier voor het laatst gepost. En een jaar geleden ben ik een andere website gestart, waarbij ik een eigen domeinnaam heb gekocht, een hostingservice heb aangeschaft en een hele website heb ontworpen via Wordpress. Uren werk zat er in. Ik wilde het heel graag mooi maken, sleek, minimalistisch. Ook wilde ik echt een apart plekje, wat los staat van de content die ik hier heb geschreven. Want het onderwerp waar ik over zou schrijven was het vrijgezelle bestaan, daten en mannen. Het idee was heel leuk. Maar er waren zoveel technische problemen. Elke keer als ik iets probeerde aan te passen, stond het weer net niet goed. Dan moest ik weer een of andere plug-in installeren omdat de website anders niet goed zichtbaar zou zijn. Vervolgens had ik problemen met inloggen. Daarna was mijn website blijkbaar niet meer zichtbaar omdat hij niet goed beveiligd was. En op het laatst kon ik mijn eigen website niet meer op omdat het systeem dacht dat ik een hacker was. Gel