Doorgaan naar hoofdcontent

En toen gebeurde het leven

Laat ik positief beginnen. Ik ben heel erg blij dat ik sinds januari met veel plezier mag schrijven voor de website www.nadelunch.com.


Ik schrijf daar elke maand een boekrecensie, ga naar boekevenementen waar ik verslag van doe en twee keer per week lever ik een dagvondst aan; een bijzonder stukje nieuws of wetenswaardigheid van de dag. Echt, super om dit te mogen doen en om deel uit te maken van zo'n gedreven, professioneel team amateurschrijvers. Want allen doen we het vrijwillig en de site wordt super goed draaiende gehouden. Het is een heel bijzonder plekje op het internet, want het is niet zomaar een nieuwssite. Ik citeer:

Nadelunch.com is een online magazine dat jonge mensen de ruimte biedt hun kennis en interesses op behapbare en prikkelende wijze te delen. Originaliteit is belangrijk, een artikel van meer dan 500 woorden mogen schrijven net zo. In een wereld waar snel, snel, snel steeds meer de boventoon voert, geen overbodige luxe. Broodnodig, zelfs.

Check het even, zou ik zeggen.

Helaas ben ik sinds de tijd dat ik voor Nadelunch schrijf hier op Lifefromdayzero niet meer actief geweest. Je zou kunnen concluderen dat er een causaal verband is tussen die twee feiten, maar dat durf ik niet zo te stellen. Wellicht is een andere reden, namelijk dat ik mijn doelen uit het oog verloren ben, nog wel meer aan de orde geweest. Om eerlijk te zijn, dacht ik vaak: "Ah joh, die doelen, véél te onrealistisch gesteld. Onhaalbaar! Eigenlijk onzin dat ik dat nog probeer te halen, want dat gaat tóch nooit lukken."
Ik durfde zelfs niet meer op de site te klikken, bang om te zien dat het spaarvarken al bijna bij het laatste hartje zou zijn aangekomen. Maar wie hou ik nou voor de gek? Alsof ik echt aan het begin dacht alle 101 doelen te kunnen halen? Daar ben ik veel te lui voor ingesteld.

Dus, waarom niet opnieuw de focus leggen op de doelen die ik nog wél graag wil behalen? Daarom neem ik jullie nu in vogelvlucht mee door mijn lijst en laat jullie weten waar ik de komende maanden (want ja, er zijn nog 4 maanden, 1 week en 3 dagen over!) de focus op wil leggen.

8.         Drie keer een museum bezoeken (1/3).
Ik wil nog minimaal 1 keer een museum bezoeken.

15.       Vijf keer naar een zomerfestival (2/5).
Ik wil voor het eind nog naar 2 zomerfestivals!

18.       Groningen bezoeken.
De plannen staan al heel lang. En de komende maanden ga ik het met mijn vriend concreet maken.

21.       Vijf keer fietstochtjes in de buurt maken naar plekken die ik nog niet ken.
Dit wil ik minimaal 1 keer doen.

23.       Vijf keer een nachtje/weekendje/midweekje weg samen met mijn vriend (2/5)
Dit gaat dus gebeuren naar Groningen.

24.       Mijn vriend op zijn werk in Parijs opzoeken.
Deze wil ik aanpassen: Ik ben namelijk pas in mijn eentje naar Parijs gegaan, en heb daar een hele dag in mijn uppie gespendeerd. Ge-wel-dig! Mijn vriend was thuis aan het werk, maar dat maakt niet uit ;)

27.       Samen met mijn vriend foto’s maken in een fotohokje.
Dit wil ik écht gaan doen. Lijkt me zó grappig! Misschien ook wel in Groningen? :)

34.       Bij de bloedbank mijn verhuizing doorgeven en aan de oproepen gehoor geven.
Dit is toch echt een piece of cake, jongens. Dat móet me gewoon lukken.

37.       Vijf keer een dagje uit met mijn zusje (3/5).
Ook dit gaat me in 4 maanden zeker nog wel lukken. Mijn zusje is top!

51.       Vijf keer een bos bloemen kopen voor thuis (3/5).
Bloemen zijn leuk! Ik vind dit ook echt belangrijk, dus de motivatie is er om dit doel te behalen.

52.       Twee jaar lang minimaal 1 hele rol kadopapier in huis hebben.
Haha, eigenlijk wel grappig deze. Tot nu toe is het gelukt, dus dat wordt een makkie.

55.       Minimaal 5 keer naar de schoonheidsspecialiste gaan.
Er staat nog een cadeau open voor mijn moeder om daar een middagje heen te gaan, dus laten we dat maar even in de komende 4 maanden doen. Eén keer is al heel wat.

57.       Mijn benen laten harsen.
Omdat die andere (Brazilian) net een stapje verder is, vind ik dat ik deze in ieder geval moet hebben gedaan. De zomer komt eraan, dus een goed excuus om dit niet te doen heb ik niet meer.. (ok, behalve de pijn.. en de kosten).

60.       Elk seizoen een keer naar de sauna gaan (of 4 keer per jaar).
Met vlag en wimpel ga ik deze halen. Lekker man, sauna! Ook nog een saunabon gehad, dus dat komt helemaal goed.

62.       Een maand lang elke dag 8 glazen water drinken.
Deze is moeilijk, maar ga ik deze maand gewoon rocken! Heb een nieuwe app gedownload, water your body en ook bij Flylady is de habit voor deze maand water drinken, dus ik wordt aan alle kanten gestimuleerd. Nu nog echt doen!

68.       Een nieuw 'herinneringenboekje' maken.
Dit is véél werk, maar ik vind dat ik voor 1 doel in ieder geval echt moeite moet hebben gedaan. Alle bonnetjes, kaartjes, plaatjes die ik heb verzameld, moeten een keer mooi ingeplakt worden.

74.       Alle films met Johnny Depp kijken.
Move over Johnny, want ik ga jou vervangen door Robert Pattinson. Buiten het feit dat ik een lichtelijke obsessie voor laatstgenoemde heb ontwikkeld (shame on me!), heb ik ook al een groot deel van zijn films gezien, wat het behalen van het doel een stuk gemakkelijker maakt.

76.       Twintig nieuwe boeken lezen (17/20).
Yes. Eitje. Volgens mij zit ik er zelfs al over, maar ik heb niet goed geteld. Met Nadelunch gaat dit helemaal zonder moeite.

86        Foto’s van Australië laten afdrukken en in mappen doen.
Nog één album en dan klaar!

Ok. 19 doelen, dat valt toch wel mee? ....
Als jullie me helpen om sommige doelen te behalen, me te herinneren, motiveren, schoppen onder de kont geven, dan MOET het goed komen!

We shall see!

Ik

Reacties

  1. Ik vind 19 doelen ook al erg veel en super goed van je als je het haalt! (En als je het niet haalt ook. Het bedenken van doelen is al een goed initiatief he?)

    Ik kijk heel vaak op Nadelunch.com. Vind het een super leuke website. Vooral het boekgedeelte natuurlijk haha. Ik wist niet dat jij er ook voor schreef!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…