woensdag 6 april 2011

Ik krijg er wel Zinni(nj)a!

94.       Tien nieuwe restaurants uitproberen en er een review over schrijven (3/10).

Op maandag 21 maart zijn mijn vriend en ik ter gelegenheid van mijn verjaardag uit eten gegaan bij Zinnia, een Japans sushi-grill restaurant. Het was echt héérlijk om daar te zijn. Even for the record:
I. LOVE. sushi. I breathe sushi! Dit was dus een extreem goed verjaardags-restaurant voor mij!
Ik heb echt genoten met alle hmmss en aaahhs en dichtgeknepen ogen erbij.

Het interieur vond ik ook echt stunning, vooral de paarse stoelen! Ze zaten alleen iets minder fijn omdat de rugleuning alleen geschikt was voor hele lange rechte ruggen. Ik probeerde nog onderuit gezakt te gaan zitten, wat echt een onmogelijke opgave bleek. Maar dat mocht de pret niet drukken. Verder werden we van alle gemakken voorzien. Ik kreeg zelfs stokjes aan elkaar vastgebonden zodat ik makkelijker kon eten! Wat bij mij ook wel nodig was.. zie onder.

Zinnia is een all you can eat restaurant, waar in tegenstelling tot veel vreetschuren, waarbij je onbeperkt spareribs naar binnen kan schuiven, het eten wel beschaafd en chique verloopt. Ok, afgezien van de manier waarop ik de sushi eet, waarbij het pakketje steeds van mijn stokjes in de soja valt en er een halve zeewiersliert aan mijn mond blijft hangen.. (hence, de getapete stokjes).
Maar het zijn allemaal kleine hapjes en dat maakt het leuk!
Er zijn vijf rondes en per ronde kun je per persoon vijf gerechtjes bestellen. De eerste twee rondes hadden we allebei zoiets van "Ik wil die en die en die en die en die!" Zoveel keus uit zoveel lekkere dingen! Maar na 3 rondes zaten we echt propvol en moesten we echt nog even uitbuiken voor we konden proeven van het lekkere chocoladefonduebuffet (leuk scrabblewoord). Hoe cool is dat! Ik moest mezelf echt bedwingen om er niet onder te gaan hangen. Gelukkig hield ook mijn volle buik me tegen.

Tevreden en verzadigd liep ik na het dessert het restaurant uit. Nog niet eerder hadden de Nigiri, Gunkan, Maki, Temaki en Tempura mij zó lekker gesmaakt!
Je moet voor de gein eens kijken op http://www.restaurantzinnia.nl/menu_allyoucaneat.php wat voor lekkernijen Zinnia te bieden heeft. Uit meer dan 100 leuk opgemaakte hapjes kun je kiezen. En nee, ik wordt niet gesponsord (pff.. I wish!), maar kan dit restaurant echt van harte aanbevelen aan alle sushi/asianfood liefhebbers!

P.S.: Sorry voor de foto's met half-lege borden, maar het was gewoon té lekker om eerst te moeten wachten op een foto maken. Volgens mij zou ik een hele slechte professionele 'restaurantreviewer' zijn aangezien de foto's bij mij vaak te laat (als het eten bijna op is) worden genomen. Mes excuses mes amies!

1 opmerking: