Doorgaan naar hoofdcontent

Ik krijg er wel Zinni(nj)a!

94.       Tien nieuwe restaurants uitproberen en er een review over schrijven (3/10).

Op maandag 21 maart zijn mijn vriend en ik ter gelegenheid van mijn verjaardag uit eten gegaan bij Zinnia, een Japans sushi-grill restaurant. Het was echt héérlijk om daar te zijn. Even for the record:
I. LOVE. sushi. I breathe sushi! Dit was dus een extreem goed verjaardags-restaurant voor mij!
Ik heb echt genoten met alle hmmss en aaahhs en dichtgeknepen ogen erbij.

Het interieur vond ik ook echt stunning, vooral de paarse stoelen! Ze zaten alleen iets minder fijn omdat de rugleuning alleen geschikt was voor hele lange rechte ruggen. Ik probeerde nog onderuit gezakt te gaan zitten, wat echt een onmogelijke opgave bleek. Maar dat mocht de pret niet drukken. Verder werden we van alle gemakken voorzien. Ik kreeg zelfs stokjes aan elkaar vastgebonden zodat ik makkelijker kon eten! Wat bij mij ook wel nodig was.. zie onder.

Zinnia is een all you can eat restaurant, waar in tegenstelling tot veel vreetschuren, waarbij je onbeperkt spareribs naar binnen kan schuiven, het eten wel beschaafd en chique verloopt. Ok, afgezien van de manier waarop ik de sushi eet, waarbij het pakketje steeds van mijn stokjes in de soja valt en er een halve zeewiersliert aan mijn mond blijft hangen.. (hence, de getapete stokjes).
Maar het zijn allemaal kleine hapjes en dat maakt het leuk!
Er zijn vijf rondes en per ronde kun je per persoon vijf gerechtjes bestellen. De eerste twee rondes hadden we allebei zoiets van "Ik wil die en die en die en die en die!" Zoveel keus uit zoveel lekkere dingen! Maar na 3 rondes zaten we echt propvol en moesten we echt nog even uitbuiken voor we konden proeven van het lekkere chocoladefonduebuffet (leuk scrabblewoord). Hoe cool is dat! Ik moest mezelf echt bedwingen om er niet onder te gaan hangen. Gelukkig hield ook mijn volle buik me tegen.

Tevreden en verzadigd liep ik na het dessert het restaurant uit. Nog niet eerder hadden de Nigiri, Gunkan, Maki, Temaki en Tempura mij zó lekker gesmaakt!
Je moet voor de gein eens kijken op http://www.restaurantzinnia.nl/menu_allyoucaneat.php wat voor lekkernijen Zinnia te bieden heeft. Uit meer dan 100 leuk opgemaakte hapjes kun je kiezen. En nee, ik wordt niet gesponsord (pff.. I wish!), maar kan dit restaurant echt van harte aanbevelen aan alle sushi/asianfood liefhebbers!

P.S.: Sorry voor de foto's met half-lege borden, maar het was gewoon té lekker om eerst te moeten wachten op een foto maken. Volgens mij zou ik een hele slechte professionele 'restaurantreviewer' zijn aangezien de foto's bij mij vaak te laat (als het eten bijna op is) worden genomen. Mes excuses mes amies!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…