zaterdag 20 augustus 2016

Geen tv meerSteeds vaker hoor ik mensen om mij heen die dezelfde keus hebben gemaakt als ik. Geen tv-abonnement meer. Inmiddels heb ik denk ik al 2 jaar geen 'normale' tv gekeken en voordat ik de kabel had opgezegd, zette ik de tv ook amper aan.
Ik laat je weten waarom ik hiervoor heb gekozen en welke voordelen ik ervaar.

- Er zijn weinig tv programma's die echt leuk zijn. Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen voorkeur, maar eigenlijk waren de enige drie programma's waar ik de tv voor aan zette 'Wie is de Mol', 'Boer zoekt Vrouw' en 'Expeditie Robinson'. Laat ik deze programma's ook gewoon online terug kunnen kijken. Problem solved.

- Je gaat niet meer doelloos zappen. Als je toch de mogelijkheid hebt, en je hebt even niks zinnigs te doen, dan is de verleiding wat groter om de tv aan te zetten en te blijven hangen bij een of ander nietszeggend programma, waarbij je na een kwartier denkt: "Waarom zit ik dit ook alweer te kijken?"

- Een gevolg is dus, dat wanneer ik nu een loos moment heb, ik gewoon een boek ga lezen. Of toch even de was ga ophangen, of gewoon ga kletsen met mijn vriend.
Ok ok.. ik ben natuurlijk niet helemaal onschuldig, want Whatsapp en Youtube zijn voor mij ook vaste verleidingen.- Daarnaast kun je als je via internet streamt en cast, zelf beslissen wat je op welk moment kijkt. Niet meer afhankelijk van de programmering van de omroepen, maar zelf een film of serie of Youtube filmpje streamen, wanneer jij daar zin in hebt.
Netflix is my new best friend.

- Geen reclame meer. Need I say more?

Zijn er ook nadelen?
Nee, helemaal niet. Ik keek al nooit naar het nieuws (da's een heel ander verhaal), ik heb niet het gevoel dat ik dingen mis, en dat ik niet mee kan praten over grappige reclames zal mij een worst wezen. En wie de nieuwe The Voice winnaar is, kan me evenmin boeien.

Ik heb tv in ieder geval geen moment gemist en ik hoefde er ook helemaal niet aan te wennen. Dus als je twijfelt, probeer het gewoon uit! Je merkt dan vanzelf of je het mist en je kan altijd weer terug.
Wat je waarschijnlijk niet doet. Of wel, en dat is ook prima, ieder zijn ding.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen