Doorgaan naar hoofdcontent

Vrije tijdIk kwam net tot de realisatie dat ik sinds gisterenmiddag niet meer echt buiten ben geweest. Het is weekend, zaterdagavond. De hele dag heb ik me binnen begeven. Opruimen, boek lezen, Youtube en Mad Men kijken terwijl ik geniet van mijn Indiaas eten wat een jongen op een brommer heeft gebracht. Cocoonen noemen ze dat geloof ik. Het is niet eens winter. Al riep het weer me ook niet echt naar buiten, de Nederlandse zomers kunnen nogal regenachtig zijn.

Omdat ik weet dat ik morgen weer op pad ga, en zelfs een wandeling ga maken in de natuur met twee van mijn beste vriendinnen, is het niet erg dat ik zolang binnen blijf. En bovendien heb ik aan niemand anders verantwoording af te leggen.

Maar over pakweg een maand heb ik waarschijnlijk 4 weken lang vrij. Vakantie. En ik ga niet eens op vakantie. Zeeën van tijd ga ik hebben. Ik ben altijd de persoon die zegt dat ze zich nooit verveelt en helemaal niet bang is om met pensioen te gaan later, want ik weet wel raad met al die vrije tijd! Maar als ik me bedenk dat ik elke dag moet doorbrengen als vandaag, denk ik niet dat ik daar heel gelukkig van word. Al is het heerlijk om niets te hoeven doen, anders dan op de bank een boek te lezen. Voor een dag of twee, drie.

Dus ik heb bedacht dat ik mijn oude 101 doelen project weer nieuw leven in ga blazen. Ja hoor, daar komt ze weer, was dat niet ook al het idee met het laatste jaar als 20-er? Het verschil is dat ik toen gewoon doorleefde, net als alle andere jaren. Nu ga ik gewoon 4 weken lang vrije tijd hebben! En aangezien mijn vriend gewoon moet werken en de rest van Nederland ook, zal ik mezelf toch moeten zien te vermaken.

Hoe dat er concreet uit gaat zien, dat laat ik jullie nog weten. Maar ik denk erover om opnieuw een lijst te maken van dingen die ik wil doen en om ook voor elke dag een soort van planning aan te houden. Bv. elke dag yoga, hardlopen weer gaan oppaken, en minimaal een paar keer in de week een dagje ergens naar toe waar ik al eerder heen wilde gaan. Zoals het Rijksmuseum.
Ook dacht ik aan een yoga/meditatie/cursus in wonderen vakantie. Ik ga eens kijken of ik iets vind wat bij me past.

Wat zeker is, is dat ik genoeg tijd ga hebben om te schrijven. Dus, ik hou jullie op de hoogte!

Reacties

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…