Doorgaan naar hoofdcontent

Bachata feest - even helemaal wegGisteren was ik voor het eerst op een bachata feest. Voor de mensen die niet weten wat bachata is, dit is een dansvorm, met partner, die zijn oorsprong vindt in de Dominicaanse Republiek. Het is een vrij sensuele dans en de muziek waar je op danst geeft echt dat tropische vakantiegevoel!
Zoek even op youtube, mocht je willen zien hoe het eraan toe gaat.

De mensen die mij een beetje kennen, weten wel hoe gek ik ben op bachata. En thuis wordt mijn vriend inmiddels gek van de nummers die ik onafgebroken draai. Ik heb me geabonneerd om zo'n 7 Spotify playlists van bachata en elke keer als ik in de badkamer ben, sluit ik mijn mobiel aan op de speakers, waardoor ik al dansend schoon word. Ik word er gewoon zo blij van!

Maar gisteren was ik dus op een feestje in Goirle, of all places. Met een vriendin reed ik vanuit Utrecht een uurtje richting het zuiden en net onder Tilburg was dan de bestemming.
Eén van mijn doelen voor mijn 30e is ook om vaker naar feestjes buiten Utrecht te gaan, dus ik ben goed op weg.


We waren als één van de eersten, omdat we wisten dat het druk zou worden en zo konden we nog een beetje inkomen op een niet al te volle dansvloer. Het publiek leek in eerste instantie relatief wat ouder en vooral Hollands, maar dit was niet tekenend voor de rest van de avond. Al snel raakte de dansvloer overvol met mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden en werd het echt een tropisch feestje!
De verrassing van de avond was dat er ineens aan iedereen ijsjes werden uitgedeeld! Heerlijk om even iets verfrissends te eten wanneer je oververhit bent van de bachata moves.

Ik vind het heerlijk om helemaal op te gaan in de muziek en de dans en dat je daarbij eigenlijk één wordt met je danspartner. Het maakt daarbij niet eens zoveel uit met wie je danst, het gaat puur over de verbinding door de beweging en de muziek. Soms doe ik zelfs mijn ogen dicht en laat ik me meevoeren, zonder ook maar over iets na te denken. Even helemaal weg.


Reacties

 1. Ik kende het niet, maar het klinkt wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heel erg leuke muziek om naar te luisteren! Ken je wel andere dansstijlen?

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…