Doorgaan naar hoofdcontent

Loves & Likes - part 1


In deze serie vertel ik over mijn Loves & Likes van de afgelopen tijd. Waar word ik instant happy van? Waar raak ik super enthousiast door en wat heeft een positieve indruk op mij gemaakt?

1. Suits
Jawel, ik ben hooked. De tv-serie Suits maakt me blij. Deze advocatenserie vind ik fantastisch door de chemie tussen Harvey en Mike, de geweldige garderobes van de dames in de serie en natuurlijk de 'Because I'm Donna' momenten. Het gaat meer om de drama dan de verhalen van de rechtzaken, maar dat is precies wat ik leuk vind. Nog even wachten, en dan komt het tweede deel van seizoen 5 uit.2. De herfst
Als koukleum en zonaanbidster was ik eigenlijk erg bang voor het einde van de zomer. Maar ik moet toegeven.. die mooie herfstblaadjes zijn ook wel erg sfeervol en gezellig! Ik krijg spontaan zin om lange boswandelingen te maken en kijk nu al uit naar de liters pompoensoep die ik kan gaan eten. Toen ik van de week op de fiets zat, rook ik gewoon de herfst en ik vond de kou zelfs 'lekker fris'. Nooit gedacht dat dat ooit uit mijn mond zou komen.3. Spa Rood
Op een of andere manier heb ik dit drankje weer herontdekt. Vroeger dronk ik er ook liters van en de laatste tijd zijn de flessen weer niet aan te slepen. Ik kan er zelfs naar uitkijken na een lekker avondje dansen als ik op de fiets (genietend van de 'frisse herfstlucht') naar huis rijd. Het liefst tank ik dan zo een half liter flesje weg.4. Studeren
Sinds begin september ben ik weer begonnen aan een studie. Cognitieve gedragstherapie. I love it! Nu voel ik weer waar ik het voor deed! De psycholoog in mij ontwaakt weer en ik heb gewoon zin om de studieboeken open te slaan en de kennis op te zuigen als een spons. Hopelijk brengt het mij weer een stapje dichter bij mijn droombaan!5. E-reader
Een paar weken geleden kwam mijn vriend ineens met een cadeautje aanzetten: een Kobo e-reader! Super lief en heel gaaf dat hij dit voor me had gehaald. Mijn doel om alle boeken in mijn kast uit te lezen staat nog steeds en ik lees gestaag door. Maar wat een fijne manier van lezen dit! Ik ben nu met mijn tweede boek bezig en kan niet wachten om straks voor op vakantie een hoop nieuw leesvoer erop te zetten.6. FunForLouis
Dit is echt een heel vet Youtube kanaal. Louis is eigenlijk een nomad die zijn avontuurlijke leven vastlegt in dagelijkse vlogs. Het mooie is dat de video's een hele relaxte vibe hebben, wat vooral komt door zijn persoonlijkheid én de muziek die hij gebruikt. Maar daarnaast zijn ze echt super boeiend om naar te kijken en lijkt het alsof hij elke dag wel bijzondere dingen meemaakt! Zijn tagline aan het eind van de video komt ook helemaal overeen met hoe hij leeft: "Peace out, enjoy life, and live the adventure, boom!"
Dat waren de Loves & Likes van deze keer! Ik ben benieuwd waar jij enthousiast over bent en of je nog tips hebt over nieuwe dingen die ik kan ontdekken. Laat het weten in de comments!

Reacties

  1. Wat cool dat je met een nieuwe studie bent begonnen! ik vind cognitieve gedragstherapie ook heel interessant :) en leuk dat je Louis volgt op YouTube! ik heb zijn filmpjes een hele tijd gekeken maar de laatste tijd eigenlijk niet meer, wil ik wel weer gaan doen! ik vond hem altijd heel inspirerend :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks voor je reactie! Ja het is heel erg leuk om mee bezig te zijn! Hoe heb jij er mee te maken? Toevallig heb ik net een filmpje van Louis gezien. Hij is echt heel relaxed en tegelijkertijd avontuurlijk, dat vind ik wel mooi.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…