Doorgaan naar hoofdcontent

Tot de bodem - deel 3: Parfum

Het afgelopen jaar heb ik een grote boodschappentas verzameld met beautyproducten die ik heb gebruikt. Deze producten heb ik met liefde opgemaakt, of weg gedaan omdat ik het niet meer gebruikte of het niet meer bruikbaar was.
In de serie 'Tot de bodem' vertel ik jullie wat ik van deze producten vind.
Deze keer is een van de meest gebruikte beautyproducten aan de beurt: Parfum.

Vera Wang- Princess1. Wat is het?
Dit eau de parfum heeft een hele lieflijke en zoete geur. De dop kan ook fungeren als een ring. De flacon is in de vorm van een hart en heeft een kroontje met roze steentjes als dop.

2. Wat vind ik ervan?
Dit parfum heb ik zelf een keer uitgekozen en aangeschaft bij de Douglas. De geur vond ik dus sowieso lekker. Zoals ik al zei is het een zoete geur, maar daar hou ik wel van. Helaas is hij op het eind (na 1 of 2 jaar) slecht gaan ruiken en heb ik het laatste beetje niet meer op kunnen maken.

3. Voor herhaling vatbaar?
De geur was lekker, maar ik zou hem niet nog een keer kopen. Mijn smaak verandert ook en dit is niet een klassieker die ik altijd zal blijven kopen.

4. Waar is het te koop?
Bij de luxe parfumerieën, zoals Douglas en ICI Paris XL, is hij online niet meer te koop. Bij de webshop parfumsuper.nl bestel je een flesje van 30 ml. voor 34,95 euro.

Hunkemöller - Sexy Pink1. Wat is is het?
Een eau de toilette in een dun buisje, die je makkelijk mee kan nemen in je tas. Wederom een zoete geur.

2. Wat vind ik ervan?
Deze geur heb ik als kerstcadeau gekregen. Ik heb er erg van genoten, maar hij ging ook vrij snel op. Ook al is hij bedoeld om mee te reizen, ik heb hem meestal gewoon thuis in de ochtend op gedaan voordat ik de deur uit ging. Wel koos ik vaak dit parfum om mee te nemen wanneer ik een weekendje weg ging, omdat hij inderdaad lekker compact is. De geur is niet heel vernieuwend, maar wel zo lekker dat hij bij veel mensen in de smaak zal vallen.

3. Voor herhaling vatbaar?
Waarschijnlijk ga ik ditzelfde parfum niet nog eens kopen, maar nu ik weet dat Hunkemöller deze verkoopt, zal ik wel in de winkel naar de parfums op zoek gaan om nieuwe geuren te besnuffelen. Ook zou ik het zelf wel als cadeau kunnen geven aan vriendin/zus/moeder.

4. Waar is het te koop?
Hunkemöller verkocht deze geur 1,5 jaar geleden. In de webshop zag ik dat ze andere geuren verkopen in deze vorm. Je krijgt dan 8 ml. voor 7,95 euro. De geur Sexy Pink wordt blijkbaar ook in flaconvorm verkocht: Je krijgt 50 ml. voor 19,99 euro.

Yves Saint Laurent - Manifesto1. Wat is het?
Van deze geur heb ik twee keer een proefmonster gekregen bij een aankoop bij de Douglas en deze ook twee keer opgemaakt. Het is een wat sterkere geur, die ik vooral in de avond op doe.

2. Wat vind ik ervan?
Dit is een geur die niet heel standaard is, waar voor mijn gevoel kruidige noten met houtachtige geuren zijn vermengd. Toch is het best een zwoele en verleidelijke geur. Het wordt niet mijn signature geur, maar voor de afwisseling is hij lekker.

3. Voor herhaling vatbaar?
De geur spreekt me niet zo enorm aan dat ik hem zelf ga aanschaffen. Voor even tussendoor was hij lekker om te gebruiken.

4. Waar is het te koop?
Bij alle luxe parfumerieën, zoals Douglas en ICI Paris XL.
Een flesje van 30 ml. kost op dit moment 60,30 euro.

Lancôme - La vie est belle1. Wat is het? Een parfumsample, wederom ontvangen bij een aankoop bij Douglas.

2. Wat vind ik ervan?
Dit is een sample die zijn werk doet. Het is een geur die ik door hem te dragen erg lekker vond en die me verleidde tot meer. Ook kreeg ik bij dit parfum vaak complimenten. Het is een luchtige geur, maar heeft toch iets verslavends.

3. Voor herhaling vatbaar?
Wanneer ik een volgende keer in de parfumeriezaak kom, zal ik deze geur zeker gaan beruiken en wellicht ook aanschaffen.

4. Waar is het te koop?
Bij alle luxe parfumerieën, zoals Douglas en ICI Paris XL.
Een flesje van 30 ml. kost 56,95 euro.

Cartier - La panthère1. Wat is het?
Een geursample van een eau de parfum, verkregen bij een parfumeriezaak. Een zware luxe geur.

2. Wat vind ik ervan?
Dit is niet een geur die bij mij past. Hij is erg zwaar en ergens vind ik hem ook een beetje ouwelijk. Hij doet me letterlijk denken aan een oude dame met panterbontjas, in de stijl van Cruella de Vil.

3. Voor herhaling vatbaar?
Nee, deze zal niet op mijn wishlist belanden.

4. Waar is het te koop?
Bij alle luxe parfumerieën, zoals Douglas en ICI Paris XL.
Een flesje van 30 ml. kost op dit moment 56,25 euro.

Chanel - Coco Mademoiselle1. Wat is het?
Ook dit is een luxe geur. Er zijn meerdere varianten van de Coco lijn. Hij is niet enorm zwaar en ik vind hem daarom geschikt voor zowel overdag als 's avonds.

2. Wat vind ik ervan?
Deze geur bevalt me van de samples erg goed. Hij is veelzijdig en draagbaar, maar geeft me toch dat luxe gevoel, waar Chanel zo goed in is.

3. Voor herhaling vatbaar?
Ik zou er zeker nog een keer aan gaan ruiken in de winkel, maar weet niet of hij in mijn mandje gaat belanden.

4. Waar is hij te koop?
Bij alle luxe parfumerieën, zoals Douglas en ICI Paris XL.
Een flesje van 35 ml. kost 58,50 euro.

Conclusie

Ik denk dat ik uit deze selectie wel een top 3 kan maken.
1. Lancôme - La vie est belle
2. Vera Wang - Princess
3. Hunkemöller - Pink Lady
Samples zijn eigenlijk een win-win situatie. De klant is blij dat hij gratis een geur kan uitproberen en uit de 5 samples (in mijn geval) kiest de klant er altijd wel één uit die hij overweegt voor een aanschaf. Voor mij is hier Lancôme de absolute winnaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…