Doorgaan naar hoofdcontent

Tot de bodem - deel 2: Droogshampoo

Deel 2: Droogshampoo

Nadat ik in deel 1 heb laten zien welke gezichtsverzorgingsproducten ik heb opgemaakt, vertel ik vandaag over één van mijn favoriete beautyproducten. 

Droogshampoo, de oplossing voor die derde dag. Je wilt/kunt je haar eigenlijk nog niet wassen (want, teveel wassen is slecht voor je hoofdhuid en daar wordt het haar nóg sneller vet van) en je wilt dat moment nog een dagje uitstellen. Dé uitkomst is droogshampoo.
Ik heb inmiddels al verschillende merken geprobeerd. Vandaag zal ik 4 merken belichten en vertellen welke als beste uit de test komt.


Kruidvat Professional Dry shampoo Volume Lift


1. Wat is het?
Uiteraard is het droogshampoo. De verpakking beweert dat het 'je coupe lekker opfrist', ook nog zorgt voor een volumelift (zoals alle droogshampoos) en voor alle haartypes geschikt is.

2. Wat vind ik ervan?
Hij laat bij mij een redelijk witte waas achter na het sprayen en ik moet flink met mijn vingers door mijn haren om dit weg te krijgen. Hij geeft eigenlijk weinig volume en het frist het haar een klein beetje op, al moet ik ook flink sprayen om een redelijk resultaat te krijgen. Halverwege de dag, lijkt het alsof ik niks in mijn haar heb gedaan. De geur is trouwens lekker, niet overheersend, maar wel verzorgd.

3. Voor herhaling vatbaar?
Ik wilde dit product graag proberen om te kijken of ik voor deze prijs ook kwaliteit krijg, maar ik vind hem niet optimaal werken, dus nee, niet voor herhaling vatbaar.

4. Waar is het te koop?
Mocht je nou willen proberen of het op jouw haar anders werkt? Bij Kruidvat is hij te koop voor EUR 1,99 en dan krijg je 200 ml.


Andrélon Droogshampoo Langer fris


1. Wat is het?
Deze droogshampoo is verrijkt met 'organic green tea' en is geschikt voor normaal tot vet haar. Het belooft een 'puur en fris gevoel' en maakt je haar luchtig en zorgt ervoor dat je het makkelijk kunt stylen.

2. Wat vind ik ervan?
Ik moet bekennen dat ik al eerder een bus heb gekocht, maar daarbij ging de dop na het eerste gebruik al kapot. Omdat ik toch te nieuwsgierig was naar het resultaat, heb ik hem weer gekocht. En niet met spijt! Deze droogshampoo gaf mijn haar echt volume en ik had niet extreem veel nodig om mijn haar fris te krijgen. Het bleef ook gedurende een groot deel van de dag goed fris. Het spul ruikt naar haarlak, maar dan niet heel sterk. Er was een kleine witte waas, maar deze was ook goed weg te krijgen met mijn vingers. Alleen volume.. not so much.

3. Voor herhaling vatbaar?
Ja. Ik denk dat ik deze nog een keer wil proberen. Soms verliezen haarproducten hun werking na veelvuldig gebruik, dus ik ben benieuwd of deze droogshampoo zijn beloftes kan blijven waarmaken. Al zijn er misschien nog betere producten..

4. Waar is het te koop?
Bij eigenlijk alle drogisterijen is Andrélon te koop. Bij Kruidvat (nee ik wordt niet gesponsord) vond ik de 245 ml. bus voor EUR 5,09.


Toni&Guy Cleanse Dry Shampoo1. Wat is het?
Dit product prijst zichzelf aan met de ondertitel 'Day 2 Freshness', maar eigenlijk zegt het dat het vooral plat haar een boost geeft en het haar lift. Het geeft dus volume.

2. Wat vind ik ervan?
Nou, dat volume is er wel. Na een beetje spuiten heb je instant volume en het absorbeert het vet in je haar erg goed. Omdat ik de mini versie had, die ooit in een Glossybox zat (een doos vol beautyproducten die je uit kunt proberen voor een zacht prijsje), nam ik hem vaak mee in mijn tas. Wanneer ik een touch-up deed, was ik meteen weer ready to go. Vaak was het niet nodig, want het deed erg goed zijn werk. Ook een voordeel: het product ging extreem lang mee. Bij Andrélon was de bus bijvoorbeeld zo leeg, en met deze mini-versie deed ik maanden. De geur is wel goed aanwezig, maar niet vervelend. Er is bijna geen sprake van een witte waas.

3. Voor herhaling vatbaar?
Zeker! Je krijgt echt goede kwaliteit voor je geld. Vooral de grote volume boost vind ik een plus en hij gaat dus lang mee.

4. Waar is het te koop?
Bij diverse drogisterijen en haarsalons is het full-size product (250 ml.) te koop voor EUR 11,99. 


Batiste Dry Shampoo - a hint of colour medium & brunette1. Wat is het?
Naast het haar schoon laten aanvoelen en het geven van volume, heeft dit product nog een extraatje. Het is speciaal gemaakt voor de brunettes onder ons en zorgt ervoor dat uitgroei niet/minder zichtbaar is. De substantie is dan ook niet wit, maar bruin.

2. Wat vind ik ervan?
Ik vind dit product geweldig! Ik als brunette, heb af en toe last van een permanente witte waas (als je begrijpt wat ik bedoel), en wanneer ik dit gebruik, is die landingsbaan netjes verborgen. Ook geeft het enorm veel volume, ruikt het lekker naar haarproduct en zorgt dit écht voor een hele dag lang geen vette slierten. Mijn haar wordt er lekker stug van en ik kan met dit product het wassen van mijn haar zelfs nog 2 dagen uitstellen! Een ander product heeft dit nog niet voor elkaar gekregen. Het gaat alleen niet zolang mee als de Toni&Guy.

3. Voor herhaling vatbaar?
Du-uh! Ik vind het de koningin onder de droogshampoos.

4. Waar is het te koop?
Het is bij allerlei drogisterijen te koop voor EUR 5,89 en je krijgt dan 200 ml.

Conclusie

I think we have a winner! De Batiste is veruit mijn favoriet. Toen ik net aan droogshampoo begon, was mijn eerste fles een Batiste. Omdat ik het toch vrij prijzig vond, ben ik steeds op zoek gegaan naar goedkopere varianten. Misschien betere? Tot nu toe heeft een ander merk Batiste nog niet kunnen verslaan. En eigenlijk dacht ik dat Andrélon een stuk goedkoper was, maar dat valt best wel mee. Voor die voordelen van de Batiste leg ik graag 80 cent meer neer (ok, voor iets minder product). En eerlijk Toni, EUR 11,99 is voor mij een beetje too much, hoe lang je fles ook mee gaat. En dan vind ik Batiste dus beter. 

Maar, dit is niet het einde van het testen van de droogshampoos. Op dit moment ben ik Herbal Essences aan het proberen én ik wil eigenlijk alle andere varianten van Batiste (er zijn er nog 5!) ook proberen.

I'll keep you posted!

Reacties

  1. Goed om te lezen dat Batiste je favoriet is - hier hoor ik ook wel vaker veel goede dingen over. Het is zeker iets wat ik ook wel zou willen kopen. Zeker tijdens de feestdagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Batiste blijft wel echt heel goed. Ik ben nu Herbal Essences aan het gebruiken, daar komt binnenkort een review van. Leuk dat je een comment achter laat, dat motiveert mij weer om te schrijven :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…