Doorgaan naar hoofdcontent

Tot de bodem - deel 2: Droogshampoo

Deel 2: Droogshampoo

Nadat ik in deel 1 heb laten zien welke gezichtsverzorgingsproducten ik heb opgemaakt, vertel ik vandaag over één van mijn favoriete beautyproducten. 

Droogshampoo, de oplossing voor die derde dag. Je wilt/kunt je haar eigenlijk nog niet wassen (want, teveel wassen is slecht voor je hoofdhuid en daar wordt het haar nóg sneller vet van) en je wilt dat moment nog een dagje uitstellen. Dé uitkomst is droogshampoo.
Ik heb inmiddels al verschillende merken geprobeerd. Vandaag zal ik 4 merken belichten en vertellen welke als beste uit de test komt.


Kruidvat Professional Dry shampoo Volume Lift


1. Wat is het?
Uiteraard is het droogshampoo. De verpakking beweert dat het 'je coupe lekker opfrist', ook nog zorgt voor een volumelift (zoals alle droogshampoos) en voor alle haartypes geschikt is.

2. Wat vind ik ervan?
Hij laat bij mij een redelijk witte waas achter na het sprayen en ik moet flink met mijn vingers door mijn haren om dit weg te krijgen. Hij geeft eigenlijk weinig volume en het frist het haar een klein beetje op, al moet ik ook flink sprayen om een redelijk resultaat te krijgen. Halverwege de dag, lijkt het alsof ik niks in mijn haar heb gedaan. De geur is trouwens lekker, niet overheersend, maar wel verzorgd.

3. Voor herhaling vatbaar?
Ik wilde dit product graag proberen om te kijken of ik voor deze prijs ook kwaliteit krijg, maar ik vind hem niet optimaal werken, dus nee, niet voor herhaling vatbaar.

4. Waar is het te koop?
Mocht je nou willen proberen of het op jouw haar anders werkt? Bij Kruidvat is hij te koop voor EUR 1,99 en dan krijg je 200 ml.


Andrélon Droogshampoo Langer fris


1. Wat is het?
Deze droogshampoo is verrijkt met 'organic green tea' en is geschikt voor normaal tot vet haar. Het belooft een 'puur en fris gevoel' en maakt je haar luchtig en zorgt ervoor dat je het makkelijk kunt stylen.

2. Wat vind ik ervan?
Ik moet bekennen dat ik al eerder een bus heb gekocht, maar daarbij ging de dop na het eerste gebruik al kapot. Omdat ik toch te nieuwsgierig was naar het resultaat, heb ik hem weer gekocht. En niet met spijt! Deze droogshampoo gaf mijn haar echt volume en ik had niet extreem veel nodig om mijn haar fris te krijgen. Het bleef ook gedurende een groot deel van de dag goed fris. Het spul ruikt naar haarlak, maar dan niet heel sterk. Er was een kleine witte waas, maar deze was ook goed weg te krijgen met mijn vingers. Alleen volume.. not so much.

3. Voor herhaling vatbaar?
Ja. Ik denk dat ik deze nog een keer wil proberen. Soms verliezen haarproducten hun werking na veelvuldig gebruik, dus ik ben benieuwd of deze droogshampoo zijn beloftes kan blijven waarmaken. Al zijn er misschien nog betere producten..

4. Waar is het te koop?
Bij eigenlijk alle drogisterijen is Andrélon te koop. Bij Kruidvat (nee ik wordt niet gesponsord) vond ik de 245 ml. bus voor EUR 5,09.


Toni&Guy Cleanse Dry Shampoo1. Wat is het?
Dit product prijst zichzelf aan met de ondertitel 'Day 2 Freshness', maar eigenlijk zegt het dat het vooral plat haar een boost geeft en het haar lift. Het geeft dus volume.

2. Wat vind ik ervan?
Nou, dat volume is er wel. Na een beetje spuiten heb je instant volume en het absorbeert het vet in je haar erg goed. Omdat ik de mini versie had, die ooit in een Glossybox zat (een doos vol beautyproducten die je uit kunt proberen voor een zacht prijsje), nam ik hem vaak mee in mijn tas. Wanneer ik een touch-up deed, was ik meteen weer ready to go. Vaak was het niet nodig, want het deed erg goed zijn werk. Ook een voordeel: het product ging extreem lang mee. Bij Andrélon was de bus bijvoorbeeld zo leeg, en met deze mini-versie deed ik maanden. De geur is wel goed aanwezig, maar niet vervelend. Er is bijna geen sprake van een witte waas.

3. Voor herhaling vatbaar?
Zeker! Je krijgt echt goede kwaliteit voor je geld. Vooral de grote volume boost vind ik een plus en hij gaat dus lang mee.

4. Waar is het te koop?
Bij diverse drogisterijen en haarsalons is het full-size product (250 ml.) te koop voor EUR 11,99. 


Batiste Dry Shampoo - a hint of colour medium & brunette1. Wat is het?
Naast het haar schoon laten aanvoelen en het geven van volume, heeft dit product nog een extraatje. Het is speciaal gemaakt voor de brunettes onder ons en zorgt ervoor dat uitgroei niet/minder zichtbaar is. De substantie is dan ook niet wit, maar bruin.

2. Wat vind ik ervan?
Ik vind dit product geweldig! Ik als brunette, heb af en toe last van een permanente witte waas (als je begrijpt wat ik bedoel), en wanneer ik dit gebruik, is die landingsbaan netjes verborgen. Ook geeft het enorm veel volume, ruikt het lekker naar haarproduct en zorgt dit écht voor een hele dag lang geen vette slierten. Mijn haar wordt er lekker stug van en ik kan met dit product het wassen van mijn haar zelfs nog 2 dagen uitstellen! Een ander product heeft dit nog niet voor elkaar gekregen. Het gaat alleen niet zolang mee als de Toni&Guy.

3. Voor herhaling vatbaar?
Du-uh! Ik vind het de koningin onder de droogshampoos.

4. Waar is het te koop?
Het is bij allerlei drogisterijen te koop voor EUR 5,89 en je krijgt dan 200 ml.

Conclusie

I think we have a winner! De Batiste is veruit mijn favoriet. Toen ik net aan droogshampoo begon, was mijn eerste fles een Batiste. Omdat ik het toch vrij prijzig vond, ben ik steeds op zoek gegaan naar goedkopere varianten. Misschien betere? Tot nu toe heeft een ander merk Batiste nog niet kunnen verslaan. En eigenlijk dacht ik dat Andrélon een stuk goedkoper was, maar dat valt best wel mee. Voor die voordelen van de Batiste leg ik graag 80 cent meer neer (ok, voor iets minder product). En eerlijk Toni, EUR 11,99 is voor mij een beetje too much, hoe lang je fles ook mee gaat. En dan vind ik Batiste dus beter. 

Maar, dit is niet het einde van het testen van de droogshampoos. Op dit moment ben ik Herbal Essences aan het proberen én ik wil eigenlijk alle andere varianten van Batiste (er zijn er nog 5!) ook proberen.

I'll keep you posted!

Reacties

  1. Goed om te lezen dat Batiste je favoriet is - hier hoor ik ook wel vaker veel goede dingen over. Het is zeker iets wat ik ook wel zou willen kopen. Zeker tijdens de feestdagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Batiste blijft wel echt heel goed. Ik ben nu Herbal Essences aan het gebruiken, daar komt binnenkort een review van. Leuk dat je een comment achter laat, dat motiveert mij weer om te schrijven :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…