Doorgaan naar hoofdcontent

Tot de bodem - deel 1

Vandaag ga ik een keer 'beautyblogger style.'
De afgelopen maanden heb ik alle beautyproducten bewaard die ik op heb gemaakt. Mijn ervaringen en bevindingen wil ik graag met jullie delen.
Omdat het nogal veel producten zijn, zal ik vandaag alleen de reinigingsproducten voor het gezicht voor jullie reviewen.

Deel 1: gezichtsreiniging

Mario Badescu -  Enzyme Cleansing Gel1. Wat is het?
Dit is een product om je gezicht mee te reinigen. Het is een gel, die je op je gezicht smeert en inmasseert, waarna je alles met water af kan spoelen. Zo is je make-up eraf en je gezicht schoon.

2. Wat vind ik ervan?
Dit is het eerste product wat ik nogmaals heb gekocht. Ik was er zo enthousiast over dat ik het waard vond om deze nog een keer in huis te halen. De geur is heerlijk en het smeert super zacht over je gezicht, wat voor mij een extra stimulans is om mijn make-up in de avond er ook daadwerkelijk af te halen. Verder heb ik gemerkt dat sinds ik dit gebruik, ik beduidend minder last heb van puistjes en mee-eters. Mijn gezicht voelt zacht na afloop, niet trekkerig en het gebruiken van de gel zelf is gewoon heerlijk.

3. Voor herhaling vatbaar?
Zeker een keeper! Ik heb zelfs een nieuwe versie al in gebruik. Helaas wordt het flesje wel heel vies, omdat ik het vaak in de douche gebruik (en laat staan), waardoor de verpakking er niet frisser op wordt.

4. Waar is het te koop?
Ik heb het gekocht bij de Nederlandse webshop Cosmania voor EUR 14,-. Je krijgt 236 ml. en daar heb ik bij dagelijks gebruik volgens mij wel een jaar mee gedaan! Zeer zuinig in gebruik dus. De mensen achter de webshop zijn ook schatten. Elke keer krijg ik een persoonlijk geschreven kaartje en extra samples van hetzelfde merk of andere merken om uit te proberen. De verzendkosten zijn gewoon standaard.

Mario Badescu - Glycolic Foaming Cleanser1. Wat is het?
Dit product kreeg ik als sample mee gestuurd bij Cosmania. Het is evenals het vorige product een gezichtsreiniger, alleen dit is een schuimende substantie als een soort foamwash. Het zit als een gel in het flesje, maar zodra het in contact komt met water en je het in je gezicht masseert, gaat het heerlijk schuimen.

2. Wat vind ik ervan?
Het is echter niet van het zeepachtige trekkerige schuim, wat je gezicht na de wasbeurt achter laat als een leren zeem. Het voelt na afloop heerlijk zacht en stiekem heb ik het idee dat mijn gezicht nóg schoner is dan na het gebruik van de Enzyme Cleansing Gel. Jammer dat dit product niet dezelfde geur heeft, dan was het echt perfect geweest.
Overigens moet ik nog vermelden dat de producten van Mario Badescu allemaal heel natuurlijk zijn, zonder alcohol en allerlei kunstmatige stofjes. Ook een pré!

3. Voor herhaling vatbaar?
Als ik de nieuwe fles Enzyme Cleanser Gel eindelijk heb opgemaakt, ga ik denk ik zeker over op deze variant. Het schuimen is toch wel heel lekker en het geeft nog net een beter resultaat. Misschien iets minder zuinig in gebruik doen vanaf nu :)

4. Waar is het te koop?
Deze komt dus ook van Cosmania. Zeker een webshop om te gaan checken! De sample kwam er dus gratis bij, maar de fullsize van 177 ml. kost je EUR 17,-. En geloof me, daar doe je echt eeuwen mee. Met de sample van ik denk 10 a 15 ml. heb ik wéken gedaan. Super zuinig en effectief.

Kruidvat - Gezichtslotion Cleansing voor de droge en gevoelige huid1. Wat is het?
Het heet een gezichtslotion, maar ik noem het gewoon een tonic. Ik vind dit soort producten perfect om als afsluiter te gebruiken, na het reinigen met één van bovenstaande producten. Ik doe het op een watje en haal het over mijn gezicht om de laatste resten make-up en vuil weg te halen en de poriën af te sluiten. Bij deze stap merk ik dus goed welk reinigingsproduct het beste werkt. Wanneer er weinig vuil meer af komt, heeft de cleanser zijn werk goed gedaan.

2. Wat vind ik ervan?
Ik heb allerlei tonics gebruikt in het verleden, maar steeds merkte ik dat het prikte op mijn huid, dat het vuil er alsnog niet goed af ging, of dat mijn huid erna trekkerig aanvoelde. Niets van dit alles bij deze Kruidvat gezichtslotion.

3. Voor herhaling vatbaar?
Daarom heb ik dit product ook al voor de 2e keer aangeschaft en gebruik ik het weer met plezier. Zeker een aanrader als je een goede budget tonic zoekt voor de gevoelige huid.

4. Waar te koop?
Obviously bij Kruidvat. Hij kostte mij EUR 1,89 voor 250 ml. What a bargain!

Volgende keer deel 2 van de 'Tot de bodem' reeks. Bedankt voor het lezen en tot snel!


Reacties

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…