Doorgaan naar hoofdcontent

Tot de bodem - deel 1

Vandaag ga ik een keer 'beautyblogger style.'
De afgelopen maanden heb ik alle beautyproducten bewaard die ik op heb gemaakt. Mijn ervaringen en bevindingen wil ik graag met jullie delen.
Omdat het nogal veel producten zijn, zal ik vandaag alleen de reinigingsproducten voor het gezicht voor jullie reviewen.

Deel 1: gezichtsreiniging

Mario Badescu -  Enzyme Cleansing Gel1. Wat is het?
Dit is een product om je gezicht mee te reinigen. Het is een gel, die je op je gezicht smeert en inmasseert, waarna je alles met water af kan spoelen. Zo is je make-up eraf en je gezicht schoon.

2. Wat vind ik ervan?
Dit is het eerste product wat ik nogmaals heb gekocht. Ik was er zo enthousiast over dat ik het waard vond om deze nog een keer in huis te halen. De geur is heerlijk en het smeert super zacht over je gezicht, wat voor mij een extra stimulans is om mijn make-up in de avond er ook daadwerkelijk af te halen. Verder heb ik gemerkt dat sinds ik dit gebruik, ik beduidend minder last heb van puistjes en mee-eters. Mijn gezicht voelt zacht na afloop, niet trekkerig en het gebruiken van de gel zelf is gewoon heerlijk.

3. Voor herhaling vatbaar?
Zeker een keeper! Ik heb zelfs een nieuwe versie al in gebruik. Helaas wordt het flesje wel heel vies, omdat ik het vaak in de douche gebruik (en laat staan), waardoor de verpakking er niet frisser op wordt.

4. Waar is het te koop?
Ik heb het gekocht bij de Nederlandse webshop Cosmania voor EUR 14,-. Je krijgt 236 ml. en daar heb ik bij dagelijks gebruik volgens mij wel een jaar mee gedaan! Zeer zuinig in gebruik dus. De mensen achter de webshop zijn ook schatten. Elke keer krijg ik een persoonlijk geschreven kaartje en extra samples van hetzelfde merk of andere merken om uit te proberen. De verzendkosten zijn gewoon standaard.

Mario Badescu - Glycolic Foaming Cleanser1. Wat is het?
Dit product kreeg ik als sample mee gestuurd bij Cosmania. Het is evenals het vorige product een gezichtsreiniger, alleen dit is een schuimende substantie als een soort foamwash. Het zit als een gel in het flesje, maar zodra het in contact komt met water en je het in je gezicht masseert, gaat het heerlijk schuimen.

2. Wat vind ik ervan?
Het is echter niet van het zeepachtige trekkerige schuim, wat je gezicht na de wasbeurt achter laat als een leren zeem. Het voelt na afloop heerlijk zacht en stiekem heb ik het idee dat mijn gezicht nóg schoner is dan na het gebruik van de Enzyme Cleansing Gel. Jammer dat dit product niet dezelfde geur heeft, dan was het echt perfect geweest.
Overigens moet ik nog vermelden dat de producten van Mario Badescu allemaal heel natuurlijk zijn, zonder alcohol en allerlei kunstmatige stofjes. Ook een pré!

3. Voor herhaling vatbaar?
Als ik de nieuwe fles Enzyme Cleanser Gel eindelijk heb opgemaakt, ga ik denk ik zeker over op deze variant. Het schuimen is toch wel heel lekker en het geeft nog net een beter resultaat. Misschien iets minder zuinig in gebruik doen vanaf nu :)

4. Waar is het te koop?
Deze komt dus ook van Cosmania. Zeker een webshop om te gaan checken! De sample kwam er dus gratis bij, maar de fullsize van 177 ml. kost je EUR 17,-. En geloof me, daar doe je echt eeuwen mee. Met de sample van ik denk 10 a 15 ml. heb ik wéken gedaan. Super zuinig en effectief.

Kruidvat - Gezichtslotion Cleansing voor de droge en gevoelige huid1. Wat is het?
Het heet een gezichtslotion, maar ik noem het gewoon een tonic. Ik vind dit soort producten perfect om als afsluiter te gebruiken, na het reinigen met één van bovenstaande producten. Ik doe het op een watje en haal het over mijn gezicht om de laatste resten make-up en vuil weg te halen en de poriën af te sluiten. Bij deze stap merk ik dus goed welk reinigingsproduct het beste werkt. Wanneer er weinig vuil meer af komt, heeft de cleanser zijn werk goed gedaan.

2. Wat vind ik ervan?
Ik heb allerlei tonics gebruikt in het verleden, maar steeds merkte ik dat het prikte op mijn huid, dat het vuil er alsnog niet goed af ging, of dat mijn huid erna trekkerig aanvoelde. Niets van dit alles bij deze Kruidvat gezichtslotion.

3. Voor herhaling vatbaar?
Daarom heb ik dit product ook al voor de 2e keer aangeschaft en gebruik ik het weer met plezier. Zeker een aanrader als je een goede budget tonic zoekt voor de gevoelige huid.

4. Waar te koop?
Obviously bij Kruidvat. Hij kostte mij EUR 1,89 voor 250 ml. What a bargain!

Volgende keer deel 2 van de 'Tot de bodem' reeks. Bedankt voor het lezen en tot snel!


Reacties

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…