Doorgaan naar hoofdcontent

I love salsa


Iemand vroeg me naar mijn blog en hoe het stond met mijn lijstje. Hmm.. ik realiseerde me dat ik mijn blog (again) verwaarloosd heb. En dat terwijl het nog wel een doel was om minimaal twee keer per maand te posten! Maar goed, de reden dat dit weer is gebeurd, is dat ik een serieuze verslaving heb ontwikkeld. Ik had het kunnen weten. Ook toen ik het lijstje met doelen maakte, dacht ik: 'Heb ik daar wel echt tijd voor?' Het enige doel dat ik bereikt heb is dan ook het minimaal twee keer in de week sporten (inclusief salsa).

Juist, salsa dansen.
Anderen noemen het een verslaving, ik noem  het een passie! Mijn mede-salsalovers weten wat ik bedoel. Het houdt je vast, en laat je niet meer los. Toevallig stuitte ik op de volgende blogpost, met 25 tekenen waaraan je kan merken dat je verslaafd bent aan salsa. Ik herken er 14 van de 25.Het is begonnen toen een vriendin en ik uit gingen in een danscafé waar salsamuziek werd gedraaid. Al snel werden we de dansvloer op getrokken en waren er een aantal aardige heren die ons de basisstappen leerden. Ook de mini-workshop vooraf maakte ons meteen enthousiast. Na een paar keer dansen, merkten we dat we snel vooruit gingen, maar uiteindelijk op hetzelfde niveau bleven hangen. Dat kon beter. Dus meldden we ons aan voor een salsa cursus. We hadden altijd al de wens om een keer deze dans te leren en samen is dat natuurlijk gezelliger. Toen de lessen zo leuk waren dat het ons hoogtepunt in de week werd, wilden we méér. En dat kon! Blijkbaar kun je elke dag van de week wel ergens salsa dansen en dus een verslaving ontwikkelen. Daar komt nog bij dat onze groep van de les ook erg enthousiast was en al snel vormden we een vast clubje dat elke zondag naar de feestjes ging. Er volgde een facebook groep en een groepsapp om elkaar op de hoogte te houden van de salsa nieuwtjes en elkaar steeds weer met het salsavirus te besmetten.


Uiteraard mocht het juiste schoeisel niet ontbreken en spendeerde ik wat geld aan nieuwe outfits. Ook de andere latin dansvormen vond ik interessant. Naast salsa dans ik nu ook graag de merengue en vooral de bachata en waarschijnlijk zal daar binnenkort ook nog kizomba en zouk bij komen.
Het is echt een bijzonder wereldje, waar je snel nieuwe mensen leert kennen, en ook al vlug door hebt met wie je leuk kunt dansen en bij welke persoon je beter een rondje kan overslaan. Maar alles bij elkaar is het dansen echt geweldig en voel ik me helemaal in mijn element op de dansvloer! Nu is mijn missie om echt beter te worden, zodat ik een soepele salsera wordt. Want stoppen, dat is er niet meer bij!Reacties

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…