Doorgaan naar hoofdcontent

And so this is Christmas, and what have you done - 5 km hardlopen!Na 1,5 dag mezelf helemaal volgepropt te hebben met Kaffee und Kuchen en Kalkoen (of Puter zoals mijn schoonfamilie het noemt), dacht ik dat het wel eens tijd zou kunnen zijn voor wat lichaamsbeweging. Omdat het inmiddels alweer 3,5 week geleden was dat ik mijn hardloopschoenen had aangetrokken, om maar niet te spreken over het dramatische aantal meters dat ik daarin had voortbewogen, vond ik tweede kerstdag een uitgelezen kans om mijn persoonlijke record (ahum) eens op te vijzelen.

Ok, paarse schoentjes aan, mijn Utrecht University sweater aan tegen de kou (en omdat ik dan nog net op een ufje lijk) en gáán! Mijn playlist genaamd 'vette shit' had ik al op standje 10 gezet, zodat het geluid van mijn doffe stappen mij niet zou afleiden - lees ontmoedigen - en ik had me voorgenomen om rustig aan te beginnen. Een aantal weken geleden was het daar immers op fout gelopen en had ik bedacht dat ik best eens de versnelling een tandje hoger kon zetten bij de start. Not a good idea.


Om de kans op succes ditmaal nog meer te vergroten koos ik een nieuw route, waardoor het voor mij tot nu toe altijd makkelijker vol te houden is. Je hebt altijd wat leuks en nieuws om naar uit te kijken als je aan het lopen bent en wordt dus afgeleid van je innerlijke stress en eventuele slechte prestaties.
Op naar de Meernbrug over het water. Het gaat best lekker, dacht ik bij mezelf. Lekker hardloopweer, geen wind, aardige hardlopers die me glimlachend begroeten (of was het een meelevende grimas?). Dan de brug. Mijn doel was vandaag om eindelijk weer eens de 5 km aan te tikken, of ik nou een snelheid neerzet van een haas of een schildpad, dat maakt niet uit, als ik maar continu zou blijven rennen.


Dat heb ik geweten! Twee keer een steile brug op, dan ga je je wel een schildpad voelen. Gelukkig waren daar Icona Pop en Muse die mij voorttrokken en me aanmoedigden vooral door te gaan. 'I don't caaare! I love it!' (uhuh) en 'Theeey will not fooorce us!' (nee een ander dwingt me niet, ik loop me hier toch echt zelf uit te sloven).


Over de helft, dat gaat goed. Nu kan, nee mág ik niet meer stoppen. De vorige keer is me dat 'overkomen', dat ga ik geen tweede keer op rij doen. Het slechtste gevoel wat een hardloper kan hebben is het gevoel nadat je hebt opgegeven. I'm not a quitter, but a fighter (hey nieuw ideetje voor mijn vette playlist)!

Onderaan de brug werd ik plotseling toch nog even een haas want een vrouw van middelbare leeftijd bleef netjes achter mij lopen. Yes, ze trekt zich aan mij op, dan doe ik het toch niet zo slecht. Tot het moment dat ze ineens haar krachten had hervonden en me als een speer voorbij rende. Hmm.. niet door laten afleiden, gewoon doorgaan. Nog maar 2 km.


Het stuk door park Oog in Al ging best goed, ik vind het altijd lekker om over het grindpad speciaal voor hardlopers te rennen, ook al moet ik daarna alle steentjes tussen mijn schoenen uit pulken. Ok, mijn trackervoice van Runkeeper vertelt me nu dat ik nog maar 1 km hoef. Dat moet te doen zijn. Bijna thuis, nog even volhouden. Dan vertelt mevrouw de tracker mij dat ik al 35 min gelopen heb en ik er nog steeeeeds niet ben! Laat ik nog maar even extra hard rennen, dan ben ik er sneller. Gelukkig waren daar ineens Will.I.Am en Britney Bitch om me te coachen over de eindstreep. En lekker dat dat was! Die 5 km heb ik lekker weer in de pocket. En ook weer plaats in mijn buik voor een nieuw schransmaal op tweede kerstdag.
Reacties

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…