Doorgaan naar hoofdcontent

Het was mijn beschermengel...

76. Twintig nieuwe boeken lezen (2/20).

... die mij weer aanzette tot schrijven.

En tot lezen. Nu heb ik ondertussen al wat meer boeken gelezen en de reviews komen er aan dus be warned!
Ok, nu over tot de realiteit. Ik werd gewoon gek van jullie gezeur over het niet schrijven op mijn blog. En ja, ik heb het laten verslonzen, maar je suis retournée!


Vandaag ga ik het hebben over één van mijn favoriete schrijvers; Paulo Coelho (spreek uit koo-ell-joo en niet koello for gods sake!)
Zijn nieuwste roman heet 'De beschermengel' en is zoals zijn voorgaande boeken erg spiritueel, ook wel zweverig in de volksmond. Ik hou wel van zweverig. Love it! Zweverig is my middle name. Overdrijven my last.
Gelukkig kan Paulo er meer van dan ik, van schrijven dan. Dat heeft hij nogmaals getoond door middel van dit boek.
Wat mij zo aansprak is dat hij dit keer deels autobiografisch heeft geschreven. De hoofdpersonen heten Paulo en Chris (vrouw van) en maken een reis door de woestijn waarbij ze op zoek gaan naar hun beschermengelen. Deze zoektocht brengt ze meer dan alleen gods boodschappers, het is daarnaast een relatietest waarbij ze ook nog eens een beetje boel zelfkennis op doen.

Zoals gebruikelijk in Coelho's boeken loopt dit verhaal over van de symboliek en zet het je aan het denken over je eigen spirituele pad. Tenminste, dat doet het met mij. Altijd als ik 'zo'n boek' lees ben ik weer vol goede voornemens om weer eens wat meer te doen met spiritualiteit. Ik wil weer mijn oude tarot & astrologie kennis gaan opduikelen en élke avond oefenen met reiki.

Helaas werkt dit hetzelfde als bij het gros van de zelfhulpboeken; je moet wel wat gaan dóen! Alleen van passief lezen wordt je geen beter mens, hoogstens een hooggeletterde.
Wel heeft dit boek me tot schrijven aangezet, niet in de laatste plaats omdat de vriendin van wie ik het boek leende mij achter de vodden aanzit en het weer terug wil hebben.
Ach ja, zo is het toch weer een opstapje tot het worden van een beter mens, aangezien ik hierdoor weer meer aandacht ga besteden aan mijn life-changing projectje!

Reacties

  1. Wat fijn dat een boek je weer heeft aangezet tot schrijven!! Je doet het namelijk erg goed :)Vaker van dat soort boeken lezen dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dankje! Sowieso zijn boeken fijn om te lezen en om helemaal weg te dromen naar die wereld!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Minimalisme - deel 1

De laatste jaren is er een trend gaande in de online community: minimalisme. Het wordt gezien als een lifestyle, maar veel mensen pikken er stukjes en beetjes uit, zodat ze hun leven wat simpeler kunnen maken en meer rust kunnen ervaren. Zelf ben ik super geïnteresseerd in minimalisme. Ik lees er veel blogs over en kijk tientallen video's op Youtube over het onderwerp.

Ik zou mezelf geen 'echte' minimalist noemen, maar aan de andere kant, er zijn vele vormen en gradaties. Van een alleen maar wit met zwarte inrichting, een capsule wardrobe en het tellen van al je bezittingen tot 'gewoon' minder spullen kopen en je leven simpel houden; het kan allemaal.


Omdat ik al sinds ik op mezelf woon moeite heb met het ordelijk en schoon houden van mijn huis, ben ik altijd al op zoek geweest naar manieren om dit goed onder de knie te krijgen. Ooit begon ik met Flylady, een Amerikaanse vrouw die een hele strategie heeft met schema's om je huis spic en span te krijgen en te h…

Filmrecensie Captain Fantastic

Een uur geleden zat ik nog in de bioscoop, bij theater Springhaver in Utrecht. Samen met een vriendin keek ik naar de film Captain Fantastic. Beide hebben we een Cinevillepas aangeschaft, waardoor we 'gratis' naar de film kunnen in het filmhuis.
Ja, ik weet het. Ik heb ook al de museumkaart, waarom nog zo'n pas? Nou, kijk naar buiten. Wil je nog beter weer om een filmpje te pakken? Ik weet zeker dat ik er veel gebruik van ga maken. Bovendien kunnen we én vaker samen gaan, omdat we allebei zo'n pas hebben, én ik kan vaker in mijn uppie naar de bios. Dat is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Daar heb ik het nog wel een andere keer over.


Maar goed, we gingen dus naar Captain Fantastic. Ik had eerst al een beschrijving gelezen over de film en het leek me een goed plot. Een vader (Viggo Mortensen) voedt zijn 6 kinderen op in de natuur, buiten de maatschappij. Natuurlijk stuiten ze op problemen, maar ik ga niet verklappen wat er verder gebeurt. Helaas was mijn beleving…