Doorgaan naar hoofdcontent

Het was mijn beschermengel...

76. Twintig nieuwe boeken lezen (2/20).

... die mij weer aanzette tot schrijven.

En tot lezen. Nu heb ik ondertussen al wat meer boeken gelezen en de reviews komen er aan dus be warned!
Ok, nu over tot de realiteit. Ik werd gewoon gek van jullie gezeur over het niet schrijven op mijn blog. En ja, ik heb het laten verslonzen, maar je suis retournée!


Vandaag ga ik het hebben over één van mijn favoriete schrijvers; Paulo Coelho (spreek uit koo-ell-joo en niet koello for gods sake!)
Zijn nieuwste roman heet 'De beschermengel' en is zoals zijn voorgaande boeken erg spiritueel, ook wel zweverig in de volksmond. Ik hou wel van zweverig. Love it! Zweverig is my middle name. Overdrijven my last.
Gelukkig kan Paulo er meer van dan ik, van schrijven dan. Dat heeft hij nogmaals getoond door middel van dit boek.
Wat mij zo aansprak is dat hij dit keer deels autobiografisch heeft geschreven. De hoofdpersonen heten Paulo en Chris (vrouw van) en maken een reis door de woestijn waarbij ze op zoek gaan naar hun beschermengelen. Deze zoektocht brengt ze meer dan alleen gods boodschappers, het is daarnaast een relatietest waarbij ze ook nog eens een beetje boel zelfkennis op doen.

Zoals gebruikelijk in Coelho's boeken loopt dit verhaal over van de symboliek en zet het je aan het denken over je eigen spirituele pad. Tenminste, dat doet het met mij. Altijd als ik 'zo'n boek' lees ben ik weer vol goede voornemens om weer eens wat meer te doen met spiritualiteit. Ik wil weer mijn oude tarot & astrologie kennis gaan opduikelen en élke avond oefenen met reiki.

Helaas werkt dit hetzelfde als bij het gros van de zelfhulpboeken; je moet wel wat gaan dóen! Alleen van passief lezen wordt je geen beter mens, hoogstens een hooggeletterde.
Wel heeft dit boek me tot schrijven aangezet, niet in de laatste plaats omdat de vriendin van wie ik het boek leende mij achter de vodden aanzit en het weer terug wil hebben.
Ach ja, zo is het toch weer een opstapje tot het worden van een beter mens, aangezien ik hierdoor weer meer aandacht ga besteden aan mijn life-changing projectje!

Reacties

  1. Wat fijn dat een boek je weer heeft aangezet tot schrijven!! Je doet het namelijk erg goed :)Vaker van dat soort boeken lezen dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, dankje! Sowieso zijn boeken fijn om te lezen en om helemaal weg te dromen naar die wereld!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29).

In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving.
Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij.
Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve en vrolijke voorkomen. Ze heeft ook iets mys…

Life update

Meer dan een jaar geleden.
Hoe kan het dat ik een jaar niets heb gepost?
Het gekke is, dat ik er heel veel aan heb gedacht. Ik heb onderwerpen bedacht, lijstjes gemaakt, nagedacht over wanneer ik tijd kan maken om te schrijven. En in de tussentijd gebeurde er niets concreet. Oh well..

Wat is er wel gebeurd?
In de tussentijd ben ik weer geswitcht van baan. Sinds mei werk ik als psycholoog in de verslavingszorg. Bevalt heel goed. Nog steeds freelance gesprekken ernaast. Al realiseer ik me nu dat ik nooit veel heb verteld over mijn privéleven. Misschien dat dat gaat veranderen hier.

Ondertussen ben ik twee keer lang op vakantie geweest: Mauritius en Sicilië. Over beiden was ik van plan te bloggen..

Nog steeds woon ik happily samen met mijn vriend in Utrecht. Doe ik gezellige dingen met vriendinnen en dans ik elke week 3 à 4 keer salsa en bachata (en af en toe een kizomba dansje).

Kortom, life goes on.

Laat ik dit stukje kort houden, om de drempel laag te houden, en om mezelf weer een ki…

All by myself: alleen leuke dingen doen

Voor de tweede dag op rij ging ik vandaag naar de bioscoop. Weer Springhaver, dit keer alleen. Wat houdt me tegen? Ik heb een vrije dag, geen afspraken gepland, een Cinevillepas, alle ingrediënten zijn aanwezig. Volgens mij is dit al zeker de derde keer dat ik alleen naar de bios ga, en dat bevalt me goed.

Ik was trouwens in het begin helemaal alleen, maar daarna kwamen er nog twee mensen in hun uppie de bios in. Zo vreemd is het tegenwoordig niet om dit soort dingen alleen te doen. Sterker nog; het lijkt wel een rage te worden. Menig vriendin heeft het erover: "Ik ben dit weekend alleen in een café koffie gaan drinken", "Voor we samen gaan eten, ga ik vast alleen in het restaurant zitten. Ja, wel met een boek hoor", "Ik heb een vakantie geboekt naar Tenerife, alleen."
Allemaal voorbeelden van dames die ook plezier willen hebben, zonder genoodzaakt te zijn gezelschap op te trommelen.

In het begin is het ongemakkelijk, maar daarna voelt het als een overwi…