Doorgaan naar hoofdcontent

Zwaardvis, rund en grand dessert.. toch?

94.       Tien nieuwe restaurants uitproberen en er een review over schrijven (2/10).

Tijdens de restaurantweek op 14 februari ben ik uit eten geweest met de meiden bij Het Licht. Na lang zoeken hebben we een plekje kunnen vinden. De restaurantweek staat er altijd bekend om snel zijn restaurants gevuld te hebben, aangezien het voor meer mensen aantrekkelijk is om eens 3 gangen te verorberen voor de schappelijke prijs van EUR 23,50. Maar het was ons uiteindelijk gelukt! En het bleek niet eens zo druk te zijn, hoe bizar..
Het Licht zit op de Biltstraat op een goed zichtbare plek, maar het is me nog nooit opgevallen.

Helaas heb ik geen foto's gemaakt en omdat we geen kaart kregen, aangezien het een verrassingsmenu betrof, kan ik de exacte gerechten ook niet hier herhalen.
Als voorgerecht kregen we een salade van zwaardvis, met diverse groenten. Ik vond het bijzonder om een keer deze vis te proeven. Het smaakte anders dan de vissen die ik tot dan toe had gegeten en het leek om rauwe vis te gaan, al weet ik dat niet zeker meer. In ieder geval geen standaard gerecht!
Het hoofdgerecht bestond uit een stuk van de rund. Haha, dat klinkt nogal vaag, maar ik kan me echt niet meer herinneren welk deel, er staat me iets bij van de hals.. :S Bij het vlees kregen we lekkere krokante aardappelkroketjes, die zelf gemaakt waren en duidelijk niet uit een zak van de AH. Daarnaast lag er op mijn bord nog een pakketje spinazie met spek eromheen (dacht ik..).
Natuurlijk kregen we ook nog een toetje. Een soort van Grand Dessert à la Het Licht; chocolademousse, appeltaartijs en ... nog iets!

Zoals jullie merken.. er is niet veel blijven hangen. Wat me wel bij is gebleven is dat het geen standaard gerechten waren en dat vooral de presentatie en de garnering van de borden speciaal waren. Dat vind ik altijd extra pluspunten verdienen, omdat dat het uit eten nog iets specialer maakt dan thuis je eigen brouwsels bakken.

Op de bediening was niets aan te merken. Ze konden goed vertellen wat er in de gerechten zat verwerkt, wat mij overigens niet heeft geholpen dit te onthouden. Ze waren niet constant aanwezig om te checken of alles goed ging en daardoor moesten we soms zelf om de drankjes vragen, maar eerlijk gezegd boeide dat niet zo omdat we toch meer gezellig aan het kletsen waren.

De sfeer van het restaurant is voor mij niet zo betekenisvol of opvallend geweest. Ik had een hele leuke avond met vriendinnen en lette niet zo op de omgeving. Er was een lange bar waar je aan kon zitten, wat het denk ik ook gezellig maakt als café en er ligt een houten vloer. Dat waren de enige kenmerken die mij opvielen.

In het vervolg zou ik hier nog een keer kunnen gaan eten. Ik wil de gewone kaart wel uitproberen, zeker omdat ik heb gezien dat de prijzen zeer schappelijk zijn en ze toch bijzondere gerechten op de kaart hebben staan. Ook kun je elk gerecht als voor- en hoofdgerecht bestellen, waardoor je zelf de grootte van je portie kunt bepalen van een gerecht.

Volgend jaar zal ik weer een nieuwe plek zoeken tijdens de restaurantweek want dat is me goed bevallen!

Reacties

  1. Na het lezen is inderdaad wel duidelijk dat je je niet veel meer kunt herinneren van die avond, haha.. Maar misschien heeft dat ook wel een reden. Het was allemaal wel prima, maar niet super bijzonder, waardoor het ook niet weken later nog in je hoofd blijft ;-)
    Het was wel heel gezellig met de meiden en daar gaat het om!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mijn 101 doelen

Mijn  Day Zero Project  doelen voor de komende 1001 dagen: Afgerond Mee bezig Nog niet gestart Day Zero Project 1.         Koop een spaarpot. 2.         Doe voor ieder behaald doel een euro in de spaarpot. 3.         Doe aan het einde van de 1001 dagen iets leuks van het geld. 4.         Mijn ervaringen met de doelen in een blog zetten. Cultuur/uitgaan/vakantie 5.         Officiële uitvoering van het zwanenmeer gaan bekijken. 6.         Naar 3 dansvoorstellingen gaan (3/3). 7.         Twee keer een cabaretvoorstelling bijwonen (2/2). 8.         Drie k...

I believe in... Audrey Hepburn

73.       Alle films met Audrey Hepburn kijken (2/29). In mijn to-do lijst heb ik opgenomen dat ik alle films van Audrey Hepburn wil zien. Ik denk dat de meesten wel weten wie zij was, maar voor de enkelen die haar nog niet kennen, hier een korte beschrijving. Audrey was een Nederlands-Britse filmster in de jaren '50 en '60 die vooral romantische films maakte. Het was in de tijd van de zwart-wit films en ze was een groot icoon destijds. Vooral op beauty- en fashiongebied. Dit is ze voor velen nu nog steeds. Zo ook voor mij. Ik vind haar echt een klassieke schoonheid die naast door haar looks ook een grote indruk achterlaat door haar sprankelende persoonlijkheid. Ze is iemand die vooral rollen speelt van onafhankelijke, sterke, maar echt vrouwelijke vrouwen. Ze weet wat ze wil en ook hoe ze dat kan krijgen en vaak gebruikt ze mannen om gedaan te krijgen wat ze wil. Ze windt ze zo om haar vinger door haar ietwat naïeve, maar positieve e...

Tot de bodem - deel 2: Droogshampoo

Deel 2: Droogshampoo Nadat ik in deel 1 heb laten zien welke gezichtsverzorgingsproducten ik heb opgemaakt, vertel ik vandaag over één van mijn favoriete beautyproducten.  Droogshampoo, de oplossing voor die derde dag. Je wilt/kunt je haar eigenlijk nog niet wassen (want, teveel wassen is slecht voor je hoofdhuid en daar wordt het haar nóg sneller vet van) en je wilt dat moment nog een dagje uitstellen. Dé uitkomst is droogshampoo. Ik heb inmiddels al verschillende merken geprobeerd. Vandaag zal ik 4 merken belichten en vertellen welke als beste uit de test komt. Kruidvat Professional Dry shampoo Volume Lift 1. Wat is het? Uiteraard is het droogshampoo. De verpakking beweert dat het 'je coupe lekker opfrist', ook nog zorgt voor een volumelift (zoals alle droogshampoos) en voor alle haartypes geschikt is. 2. Wat vind ik ervan? Hij laat bij mij een redelijk witte waas achter na het sprayen en ik moet flink met mijn vingers door mijn haren om di...